30 minuutin tehokas jalkatreeni ulkona! (varoitus: treeni saattaa muuttaa käsityksesi ulkotreeneistä)

Oi vitsit kuinka ihana ilma on ulkona! Kyllä se kesä sieltä tulee 🙂 Lämpimän ilman myötä myös treenejä voi siirtyä tekemään ulos. Vaihtoehtoja ulkona treenaamiseen on vaikka ja kuinka: erilaiset pelit, kehonpainoharjoittelu, kahvakuula, TRX, voimistelurenkaat sekä vaikkapa mun viime torstaina tekemämä melkoisen tehokas jalkatreeni. Ilman mitään välineitä sekin 🙂
30 minuutin tehokas jalkatreeni ulkona
Lämmittelyksi hölkkää noin 5 minuuttia tai kunnes jalat ovat lämpimät
Kaikkia liikkeitä tehdään 2-3 kierrosta, 10 toistoa (/jalka). Tauot 30 s – 1 min
1. Hyppy polvet rintaan
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Vauhditon pituushyppy
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Pitkä askelkyykky eteenpäin, jousta kerran alhaalla ennen kuin otat uuden askeleen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4. Askelkyykky hypyllä eli vaihda toinen jalka hypäten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5. Tikkaus eli juokseminen mahdollisimman lyhyillä askeleilla mahdollisimman nopeasti 10 m eteenpäin, 10 m takaisin (x2-3)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6. Hissikyykky sumoasennossa eli asetu leveään haara-asentoon, varpaat hieman ulospäin, kyykkää alas ja nouse ylös hieman vaakatason yläpuolelle, toista (2×20 toistoa)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiilikset treenistä
Ennakko-odotukset tälle treenille olivat ehkä vähän ristiriitaiset. Ajattelin, että käydään nyt pikaisesti tekemässä kevyt treeni ulkona. Aikaahan tämä treeni ei vienyt kuin noin puoli tuntia, mutta ei se kevyt ollut! Syke nousi heti ensimmäisten liikkeiden aikana melko korkealle ja viimeiset toistot askelkyykky hypyistä tuottivat jo hieman haasteita puhumattakaan sitten lopputreenistä. Eilen, eli päivä treenin jälkeen, huomasi kyllä etenkin pakaralihaksissa sekä yllätyksekseni myös vatsalihaksissa, että treeni oli ollut tehokas! Treenin aikana, kun pitää hyvän keskivartalon tuen, saa vatsalihaksetkin oman osansa 🙂 Kaiken kaikkiaan mukava ja tehokas treeni!
Saavuimme eilen Holiday Club Saimaalle viettämään minilomaa. Tästä enemmän alkuviikolla! Nyt suunta salille ja sen jälkeen kylpylään 🙂
Aurinkoista lauantaita,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta