Ajatuksia ystävyydestä

En oo kovin syvällisesti tänne blogin puolelle avautunut omasta elämästäni. Blogi kun on kuitenkin julkinen ja kenen tahansa luettavissa niin tämä tietysti vaikuttaa ”avautumiseni” määrään. Toisaalta en voi kieltää, etteikö sellaiset blogit, joissa kirjoittaja antaa vähän enemmän itsestään, olisi niitä mielenkiintoisempia 😉

Ajattelin kuitenkin nyt hieman ”avautua”, kertoa, teille mun ajatuksista sekä kokemuksista ystävyyttä koskien. 

Untitled
weheartit.com

Mulla ei oo oikeastaan ikinä ollut kovinkaan montaa hyvää ystävää. Kavereita kylläkin enemmän tai vähemmän, tilanteesta riippuen, mutta niitä tosi hyviä ystäviä vain muutamia. Se, miten elämäntilanne on muuttanut näitä kaveri- ja ystäväsuhteita, on melko mielenkiintoista, mutta toisaalta myös varmaan aika tavallista. Paras ystävä on muuttunut kaveriksi tai jäänyt pois kuvioista kokonaan ja uusia on tullut silloin tällöin tilalle. Mutta jotkut vanhat kaverit ovat tulleet elämän varrella takaisinkin!

Ehkä suurimmat syyt kaveri- ja ystäväsuhteiden kehittymiselle (positiivisille sekä negatiivisille muutoksille) ovat olleet muutot, opiskelu sekä parisuhteet. Kaikissa näissä edellä mainituissa elämäntilanteissa oon saanut onneksi enemmän kavereita kuin ”menettänyt” niitä. Aviomieheni myötä kaveripiirini on kasvanut varmasti eniten, sillä miehelläni on melko iso kaveriporukka! Hyvä tietysti niin 🙂 Muut elämänmuutokset ovat nekin poikineet muutamia ihania kavereita ja jopa jokusen ystävän!

Iän myötä oon kuitenkin huomannut sen, että niitä ”tosi ystäviä” on aika harvassa. Oon myös itse muuttunut jonkin verran pidättyväisemmäksi enkä ehkä uskalla kovinkaan helposti luoda uusia ystävyyssuhteita. Niitä, kun on mennyt karillekin monia tässä elämän varrella, eikä samoja huonoja kokemuksia tietenkään haluaisi lisää.

Välillä tuntuu siltä, että elämä tarvitsee aina jonkin muutoksen, jotta uusia kavereita ja ystäviä tarttuisi matkaan. Onneksi näin tarvitse käydä ihan aina ja esimerkiksi viime kesänä sain ihanan uuden ystävän yhteisen ystävämme polttareihin ajaessa <3 Välillä sillä kohtalollakin taitaa olla sormensa pelissä 😉

Rakas ystäväni ja aviomieheni <3

Vaalikaa suhteita ystävienne kanssa! 

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta