Alppimaajoukkueen opissa Himoksella

A:

IMG-20170127-WA0002

Viime viikonloppu oli hitusen spesiaalimpi kuin normaalit viikonloput. Uuden vuoden tienoilla sain sähköpostia, että olin voittanut Bridgestonen arvonnassa päivän Himokselle. Tähän päivään kuului lasketteluopastusta alppimaajoukkueen Merle Soppelan ja Riikka Honkasen johdolla, päivän hissilippu sekä lounas, jossa oli vielä tilaisuus keskustella alppiurheilijan elämästä, treenistä ja kisaamisesta. Lisäksi mukana oli laskemassa Ulla Kulju, 15 vuotiaana lumilautaonnettomuudessa halvaantunut urheilija, joka laski monoskiillä, eli kelkalla suksen päällä. Hän myös ajaa kilpaa ratamoottoripyörää nordic Superstock 600B-luokassa. Hullua ja vauhdikasta puuhaa!

Vietettiin viikonloppua mun vanhemmilla Jyväskylässä ja lähdettiin sunnuntaiaamuna ajelemaan Himokselle. 45 minuuttia ja oltiin perillä. Jennan isä tuli myös mukaan, mutta hieman eri suunnasta. Anssi lähti laskemaan, ja Jenna ja Jennan isä suuntasivat kahvin kautta rinteeseen.

20170122_140113

20170122_132124

Meitä oli yhteensä neljä laskijaa, taitotasoiltaan hiukan erilaisia. Itse olen laskenut suksillä kolmivuotiaasta, ja mustat rinteet ovat paikkoja, joissa on mukava päästä haastamaan itsensä ja saada kunnolla tuntumaa rinteeseen. Ryhmän aloittelija oli aloittanut laskettelun torstaina, kun laskupäivä oli sunnuntaina. Kaksi tuntia Youtube-videoita ja sen päälle päivä laskemista, ja eikun harjoittelemaan Alppimaajoukkueen kanssa. Asenne kohdillaan, ja homma sujui erinomaisesti! Tällä tavalla pitäisi suhtautua jokaiseen eteen tulevaan haasteeseen.

Ensin harjottelimme vähän tekniikkaa ja jokainen vuorollaan laski alas ja saimme palautetta mitä pitäisi korjata seuraavaa laskua varten. Muutaman laskun jälkeen Prot jakoivat meidät harjoittelijat kahteen ryhmään, sillä minä ja eräs toinen laskija halusimme kokeilla vähän haastavampia rinteitä, kun taas kaksi muuta halusivat keskittyä enemmän tekniikkaharjoituksiin loivemmassa rinteessä.

Ja täytyy kyllä sanoa, että tuli uusia vinkkejä ja tuntui, että saa enemmän irti laskusta. Palautetta tuli, että mitä jyrkempi rinne, sen paremmin sujuu. Täytyisi vielä jossakin vaiheessa kokeilla moderneja suksia, niin voisi vielä laskua vielä enemmän rajoille. Nykyiset sukset ovat kyllä myös hyvät, ensimmäisiä carving-suksia mitä tuli markkinoille, mutta sain ne kun olin 15-vuotias, painoin n. 30 kiloa vähemmän, ja olin 20 senttiä lyhyempi. Eli laskutuntuma voi olla vähän erilainen pidemmillä suksilla.

Lopuksi meillä oli vielä lounas, jossa käytiin vähän päivää läpi ja pääsin hiukan kyselemään millaista kilpaurheilijan elämä ja treeni on.

Loppupäivä sujuikin mukavasti Jennan ja Jennan isän kanssa lasketellessa ja päivän toinen ja kolmas lounas nauttien. MMmm..food..

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta