Älyttömän pettynyt InBody-tuloksiin

”Seison paljain jaloin InBody 770 -laitteella, pidän kahvoista kiinni ja käsiä levällään, jotta ne eivät osu kylkiini. Kuuntelen hieman huvittavaa taukomusaa samalla, kun katselen lukemien kohoamista hitaasti ylöspäin. Vihdoin 100 % kehostani on skannattu ja on aika käydä tulosten kimppuun.”

Olen jo parin vuoden ajan käynyt mittaamassa kehonkoostumustani siksi, että kehitystä on mielestäni kaikista parasta seurata juuri näillä mittauksilla. Vaaka voi näyttää yhtenä viikkona enemmän, toisena vähemmän, mutta silti ei tiedä, johtuuko esimerkiksi painonnousu lihasmassan noususta vai onko kroppaan kertynyt rasvaa. Vai vain hieman enemmän nestettä? Eilen oli taas mittauksen vuoro uusimmalla InBody 770-laitteella.

Myönnän, että hieman liian sokeasti olen itse luottanut tässä vuoden mittaan vaakaan ja kuvitellut, että se lihas siellä taas hiljalleen ottaa paikkansa kropastani, kun paino nousee hitaasti mutta varmasti. Näin kävi kyllä vuonna 2014, kun aloitin salitreenin ja terveellisen syömisen ihan tosissani. Lihasta tarttui nelisen kiloa, rasvaa lähti hitusen. Miltä näyttää vuoden 2015 tulos? Loppuvuodesta 2014 olin olkapääleikkauksessa, josta kuntoutuminen otti oman aikansa ja vasta touko-kesäkuun tienoilla aloin olla siinä pisteessä, että salilla sai alkaa tekemään hommia samalla tavalla kuin ennen leikkausta. No olihan siinä vuoden aikana myös noin kuukauden kesälomatauko, syksyllä reissu Kreikkaan ja tuo joulukuukin meni aivan penkin alle flunssan takia.. Tästä kun pitkällä matikalla laskee, taisi vuodesta olla 6 kk sellaisia, kun pystyin kunnolla tekemään treeniä. Jep, puoli vuotta ei vastaa yhtä kokonaista!

Hassua, että aika todellakin kultaa muistot ja nyt kun aikaa katsoo taaksepäin, muistaa, että olihan tuossa viime vuodessa tosiaan kaikkea muutakin, kun vain treenaaminen. Tärkeintä oli saada olkapää kuntoutettua, jotta uusintaleikkaukselta vältyttiin ja saatiin olkapäästä taas toimiva peli. Eli seuraavat lukemat eivät ehkä sittenkään ole yllätys, vaikka aluksi, kun vertasin eilisen tuloksia viime mittaukseen, olinkin todella pettynyt itseeni:

1.11.14 / 21.1.16

Kokonaispaino: 59,3 kg / 61,8 kg > + 2,5 kg

Lihasmassa: 27,8 kg / 27,4 kg > – 400 g

Rasvamassa: 9,6 kg / 12,3 kg > +2,7 kg

Miksi olin pettynyt itseeni, kun näin tulokset? En suinkaan siksi, että paino oli noussut, koska sitähän tässä tavoitellaan. Enkä myöskään siksi, että rasvamassaa oli tullut jonkin verran lisää. Ennen rasvaprosenttini oli 16,2 ja nyt tasan 20,0, joka on ”normaalin” rajoissa ja todella hyvä niin! Kannattaa muistaa, että liian alhainen rasvaprosentti (lähempänä 10) naisilla voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia mm. hormonitoiminnassa eli ei kannata lähteä siitä liikaa tinkimään! Niin, olin pettynyt tuohon lihasmassan kehittymiseen. No, v**u**s lauhtui melko nopeasti, kun tarkastelin tuloksia tarkemmin. Jalkoihin lihasta oli vähän tullut, käsistä taas lähtenyt ja nämä tulokset jo ymmärränkin 🙂

Summa summarum: tämän parin vuoden elämäntapamuutoksen aikana olen saanut mielestäni hyvää tulosta aikaiseksi ja lukujakin tärkeämpää on se, että olen löytänyt rakkaan harrastuksen! Tästä ei ole kuin suunta eteenpäin!
Ihanaa perjantaita,
<3:llä Jenna

jenna

5 vastausta artikkeliin “Älyttömän pettynyt InBody-tuloksiin”

 1. Kerta viimeisin mittaus on tehty eri laitteella kuin edelliset, niin en kauheasti luottaisi tulokseen 🙂

 2. Juu onhan noissa mittareissa varmasti vähän eroa, mutta tuon uusimman mittarin pitäisi nyt olla edellistä tarkempi. Tottakai mukaan on muistettava ottaa myös mittarin epävarmuudet ym. eli ei noi ikinä täysin varmoja oo 🙂 Ensi kerralla saa varmasti paremman vertailutuloksen, kun taitaa InBody 720-laitteet olla hiljalleen historiaa.

 3. Varmemman tuloksen saat kun alat käymään rasvan pihtimittauksessa. Paino, pihtimittaus ja parin-kolmen kuukauden välein tehtävä lihasvoimatesti kertoo 100 x enemmän kehityksestäsi kuin mikään sähköinen mittaus. Itselläni on paljon kokemusta siitä, etteivät mitkään laitteet kykene antamaan varmaa tulosta. Vain peilikuvan, puntarin, pihtimittauksen ja testien summa kertoo missä mennään. Älä siis suotta yöuniasi menetä inbodyn kanssa.

 4. Juu en menetä yöuniani! Tapoja mitata kehonkoostumusta on monia ja itseä kiinnostaa juuri tuo lihasmassan kasvu (jonka tietysti näkee kuvista + peilistä katsomalla myös) 🙂 InBody:n avulla saa sellaista suuntaa antavaa tietoa kehityksestä, mutta voisi tuota sun ideaakin alkaa kokeilla!

 5. Hei! Olen tällä hetkeklä poikki olevan kiertäjäkalvosinjänteen vuoksi leikkausjonossa. Koska en vielä ole päässyt sen paremmin lääkäreitä haastattelemaan ajattelin kysyä sinulta:
  1) Kuinka pian leikkauksesta sait alkaa tekemään jotain esim.kävelemään (itse varmaankin kuntomatolla kun näillä liukkailla ei taida ulos uskaltaa)? Oliko kätesi tuolloin vielä kantositeessä ja saako se heilua siinä ns.kevyesti?
  2)Millaiset vaatteet ovat helpoimpia kun käsi on kantositeessä?
  3) vinkkejä tulevaan?

  Itseäni eniten kauhistuttaa se ettei pääse salille eikä liikkumaan. 🙁
  Kiitos jos ehdit vastaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta