Arkiruokaresepti:Tomaatti-vuohenjuusto-bataattikeitto

A:

Töissä tuli puheeksi että tomaattikeitto on aika hyvää, ja siitä inspiroin tälläisen reseptin. Bataatti tuo mukavaa makeutta keittoon, jota tulee toki myös hiukan sipulistakin. Vuohenjuusto tekee keitosta kermaisen pehmeää.

Resepti:

1 iso bataatti
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 kpl mutti tomaattimurska
1 tomaattipyre
400 g vuohenjuustoa
tuoretta tai kuivattua timjamia
valkosipulijauhetta
pippuria
kasvisfondia
rasvaa paistamiseen
vettä

Kuori bataatti, niin että oranssi sisus paljastuu. Pilko bataatti n. sentin vahvuisiksi paloiksi. Laita bataattipalaset mikroon n. viideksi minuutiksi, jotta ne pehmenevät hiukan. Kuori ja silppua tällä välin sipulia ja valkosipuli. Laita 5 litran kattila kuumenemaan, ja laita pohjalle rasvaa. Paista pehmenneitä bataattipaloja kunnes pinnassa on kaunis väri (ei kuitenkaan musta, vaikka kaunis väri sekin on), ja ne ovat pehmenneet täysin. Bataatit voi paistaa kahdessa erässä tai sitten käyttää esim. paistinpannua ja paistaa osan bataateistä sillä. Freesaa lopuksi vielä sipuli- ja valkosipulisilppu, jotta sipulit saavat väriä ja ne muuttuvat vähän makeammiksi. Yhdistä bataatit ja sipulit 5 litran kattilaan ja laita kattilaan vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää tässä vaiheessa timjamia, valkosipulijauhetta sekä pippuria maun mukaan, niin ne ehtivät luovuttaa makua keittoon. Keitä hiljakseen 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen tomaattimurska sekä tomaattipyre, sekoita hyvin ja anna porista vielä kymmenisen minuuttia.

Halkaise vuohenjuusto neljään palaan, ja paista niitä pannulla pienen rasvamäärän kanssa, kunnes juusto saa vähän väriä. Yhdistä vuohenjuusto keittoon, kun keitto on porissut sen kymmenisen minuuttia tomaattimurskan lisäyksen jälkeen. Hämmennä vuohenjuusto keittoon ja lisää mukaan kasvisfondia makua tuomaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella, niin saat mukavan pehmeän suutuntuman. Keittoa saa soseuttaa melko reilusti, niin siitä tulee sileämpää. Lisää vettä tai kasvisfondia, mikäli soseutus on hankalaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kasvisfondia.

Nauti 🙂 On meinaan aika hyvää!

anssi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta