Yllättävän hyvä vihesmoothie

Viime kauppareissulta tarttui mukaan nippu lehtikaalin lehtiä. En ole ikinä käyttänyt lehtikaalia missään saatikka edes maistanut, mutta ajattelin vihdoista viimein kokeilla. Mutta missä ja miten?
Voisiko sitä käyttää smoothiessa? Smoothiet ovat nimittäin tulleet jäädäkseen meidän arkeen, eniten välipaloina. Eli eikun ensin maistamaan tätä uutta tuttavuutta ja sitten kehittelemään reseptiä. Olin ostanut myös mangoja (olivat tarjouksessa muistaakseni 2,90 € / kilo) ja avokadoja, joten tässähän alkoi olla ainekset kasassa! Ai niin, vaikka tänään on aprillipäivä, tämä resepti ja sen jälkeinen mielipide on ihan tosia 🙂
Yllättävän hyvä vihersmoothie
(2 annosta)
5 lehtikaalin lehteä (100 g)
1 lime
1 mango
1 avokado
2 dl vettä
DSC03607
Huuhtele lehtikaalin lehdet vedellä ja poista lehden keskeltä paksu lehtiruoti. SONY DSC
Halkaise lime ja purista mehu. Kuori mango ja pilko liha, muista, että keskellä on iso kivi! Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha blenderiin. Lisää lopuksi joukkoon vesi.

SONY DSC
Blendaa ainekset keskenään. Nauti!  SONY DSC
Yllätyin todella paljon smoothien mausta. Positiivisesti siis 😀 Yllättävän raikas ja hyvä! Lime toi mukavaa kirpakkuutta smoothieen.
Miksi lehtikaalia kannattaa käyttää?
C-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea, ja se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa. 100 g lehtikaalia on n. 20 % päivittäisestä kalsiumintarpeesta.
Lehtikaali säilyy karkean rakenteensa vuoksi hyvin, mutta on herkkä etyleenille. Sitä ei siis kannata sijoittaa esimerkiksi omenien tai tomaattien lähelle. 
Lehtikaali sopii vaikkapa smoothieihin ja salaatin joukkoon.
Ravintosisältö / 100 g:
59 kcal
4,7 g proteiinia
1,2 g rasvaa
10,4 g hiilihydraattia
6,2 g kuitua
Oletko kokeillut vihersmoothieita? Jos sulla on joku lemppariresepti, otan mielelläni vinkkejä vastaan 🙂
Mukavaa keskiviikkoa,
<3:llä Jenna
P.S. Vastuskuminauha-arvonta loppui eilen ja kysymyksiä tuli 68 kappaletta! Huikeaa 🙂 Arvon voittajan huomenna ja vastaukset kysymyksiin tulevat piakkoin (mutta varmasti useammassa osassa)!
P.P.S. Blogloviniin päivitetty uusi osoite:) Vanhat seuraajat siirtyivät automaattisesti! Jos haluat seurata blogiani Bloglovinin kautta, klikkaa tänne: klik!

Viikon resepti: Lempeä maidoton mansikkaherkku (sopii bodareillekin!)

Herkku, joka on terveellinen, sisältää ihan mukavasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä sopii vielä bodarinkin (kisadieetillä olevista en ole varma) ruokavalioon. Niin ja on älyttömän yksinkertainen! Voiko sellaista olla?
No tottakai voi! 😉 Tykkään kehitellä ja kokeilla erilaisia reseptejä. Usein löydän jonkin hyvältä kuulostavan reseptin, jota lähden kokeilemaan ja samalla tietysti jätän oman kädenjälkeni reseptiin! Tämä kuitenkin syntyi ihan omasta päästä:
Lempeä maidoton mansikkaherkku
(3 annosta)
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 mango
2,5 dl pakastemansikoita
1 dl vettä
Liota pähkinöitä vedessä vähintään tunnin verran. Siivilöi pähkinöistä vesi pois. Blendaa pähkinät ja 1 dl vettä. Kuori ja pilko mango (muista, että keskellä iso kivi!), sekoita se mukaan. Lisää lopuksi mansikat, jotka saavat olla hieman jäisiä.
Nauti välipalana, herkkuhimon iskiessä tai vaikkapa brunssilla!
DSC03344Täytyy toki muistaa, että herkku  on aina herkku. Tässä tapauksessa ainekset ovat terveellisiä, mutta muistetaan silti kohtuus 🙂
1 annos sisältää:
265 kcal
6,7 g proteiinia
22,3 g hiilihydraatteja
15 g rasvaa
Herkkureseptillä on hyvä aloittaa viikko 😀 Heh! Muistetaan silti treenaillakin!
<3:llä Jenna

Ystävänpäiväbrunssi

Facebookin puolella jo toivottelinkin teille ihanille lukijoille erittäin hyvää ystävänpäivää ja toivotetaan nyt sama vielä täällä blogin puolella!
Aloitin aamun heräämällä jo 8:15 ja vastailin siinä sitten aikani kuluksi ystävieni lähettämiin ystävänpäivätoivotuksiin sekä lähettelin niitä itsekin jokusen. Yhdeksän aikaan herättelin tuon toisen puoliskoni sekä koirat ja syötiin hyvin kevyt aamiainen. Tämän jälkeen lenkille ”mahtavaan” harmaaseen ulkoilmaan. Missä kevätaurinko ja pikku pakkanen?!
Yhdentoista aikaan aloin tekemään pannaritaikinaa, kyllä, luit oikein 😉 Täälläkin herkutellaan silloin tällöin! Mun mielestä on ok, jos muuten pysyy terveellisissä elämäntavoissa, mutta yhtenä päivänä viikosta ottaa rennommin. Kohtuudella toki silloinkin! 
Ystäväpariskunta saapui meille puoli 12 aikaan ja katettiin herkullinen brunssi pöytään. Brunssi sisälsi seuraavat komponentit:
Marjaisaa smoothieta (ohje täältä)
Tuorepuristettua verigreippi&appelsiini-mehua
Sämpylöitä
Salaattia  & kurkkua
Loimukalkkuna-leikkelettä
Kylmäsavustettua härkää
Luomu brietä
Bratwusteja
Pekonia
Paistettuja kananmunia
Appelsiinilohkoja
Viinirypäleitä
Lasit Fresitaa

 

Brunssin jälkeen käytiin Mr. A:n sekä koirien kanssa pitkällä lenkillä ja katseltiin pari jaksoa Downton Abbey:ä. Seuraavaksi olisi vuorossa parijoogaa (Yoogaian spesiaalitunti) 🙂
Ihanaa ystävänpäivän jatkoa!
Jos haluat seurata höpötyksiäni enemmänkin:

Liity lukijaksi blogin vasemmasta sivupalkista
Tykkää >  Facebook
Seuraa > Instagram
Seuraa > Bloglovin
Tilaa & seuraa > Blogilista