Raikas hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatista on muodostunut viime aikojen lemppari väli- ja iltapalani. Hedelmäsalaattiin käy (varmaankin) lähes kaikki hedelmät ja sen voi syödä vaikkapa rahkan tai jugurtin kanssa, tai ihan sellaisenaan raikkaista hedelmistä nauttien. Mango on itse asiassa muodotunut yhdeksi todelliseksi suosikiksi näiden eri hedelmäsalaattikokeilujen aikana. Suosittelen testaamaan!

Raikkaus on juuri se fiilis, joka tästä herkusta tulee! Terveellistä ja ihanan kesäistä 🙂

Kuvissa näkyvä hedelmäsalaatti koostui seuraavista:

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 banaani
  • 2 päärynää
  • 2 kourallista punaisia viinirypäleitä
  • Lisäksi 2 isoa lusikallista vähärasvaista turkkilaista jugurttia

Oletko testaillut eri hedelmäkomboja? Mikä on sun suosikki?

<3:llä Jenna

Keväinen viher-hedelmäsmoothie

 

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin! Kuten aiemminkin, tässä blogissa jaetut reseptit ovat sekä nopeita että helppoja tehdä, joten niin on tämäkin. Resepti ei vaadi suuria kikkailuja, joten sopii hyvin kiireisemmänkin arjen keskelle 🙂 Tässä smoothiessa vehnänorasjauhe tuo todella keväisen fiiliksen, kokeile ja huomaat kyllä!

Keväinen viher-hedelmäsmoothie

  • 3 pientä mangoa
  • 2 appelsiinia
  • 3 mandariinia
  • 1 rkl vehnänorasjauhetta
Kuori hedelmät. Pilko mango, varo kiveä keskellä! Purista mehu sekä appelsiineista että mandariineista. Lisää nämä blenderiin, laita lopuksi joukkoon vielä vehnänorasjauhe. Surauta smoothie valmiiksi. Nautiskele keväisestä smoothiesta osana aamiaista tai välipalaa!
– J & A

Säilö sato talteen – Lähes ilmainen lisuke vaikkapa rahkan päälle

J:

Puuro ja rahka kuuluvat melko monen arkipäivään. Meillä rahkaa kuluu jonkin verran, molemmilla nykyään noin annos päivässä. Puuro taas on harvinaisempi näky meidän lautasilla. Nämä kuitenkin ihan pelkiltään maistuvat vähän tylsiltä, joten erilaisia lisukkeita on mukava laittaa joukkoon makua piristämään. Mikä olisikaan parempi rahkan tai puuron kylkiäinen näin syksyllä satokausiaikaan kuin marjat sekä itse tehty omenasose?

Omenasose on valloittanut ainakin allekirjoittaneen sydämen, etenkin se itse tehty. Tänä vuonna omenasato on monessa paikassa todella runsas ja niin onneksi myös Anssin tädin luona, josta kävimme hakemassa monta kassillista omenoita 🙂 Omat puut ovat vasta tänä kesänä istutettu, joten runsasta satoa saa vielä tovin odotella! Päädyttiin tekemään omenoista sosetta, joka on kyllä todella yksinkertaista valmistaa. Ja, kuten otsikossakin mainittu, lähes ilmaista, jos saat omenat omasta puusta, sukulaisilta, ystäviltä tai vaikkapa naapurista! Omenoiden lisäksi tarvitset vain hieman aikaa, kattilan, vettä, sokeria sekä sosemyllyn ja pakasterasioita.

Omenasose


Pese ja pilko omenat siten, että keskiosa jää pois.
Laita kattilan pohjalle tilkka vettä ja lisää sinne omenan palat. Keitä kannen alla hiljalleen välillä sekoittaen niin kauan, että omenat ovat pehmenneet.

Kaada omenat kattilasta sosemyllyyn, pyöräytä soseeksi ja lisää soseen joukkoon hieman sokeria. Laita sose pakasterasioihin ja pakkaseen, josta sitä on helppo sulatella pitkin talvea 🙂

Herkuttele 🙂