Viikon resepti: Pellillinen protskupannaria (nami!)

IMG_20150423_221041

Jaoin ylläolevan kuvan Instagramiin (@jennaeaarnio) viime viikolla ja lupasin siellä jakaa reseptin tähän superherkulliseen prostkupannariin, tässä se nyt tulee 🙂
Protskupannari
(pellillinen)
3 kananmunaa
1 l maitoa
2 dl maustamantonta herajauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
makeutukseen esim. 1 kypsä banaani tai 2 rkl kookossokeria (itse käytin jälkimmäistä)
Riko kananmunat kulhossa, jonka jälkeen lisää maito & hera. Sekoita joukoon jauhot sekä mausteet. Lopuksi vielä öljy. Anna taikinan seistä hetken (en malttanut!) ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa noin 15 min 200 C:ssa.
Herkuttele vaikkapa marjojen kera!
Makoisia hetkiä,
<3:llä Jenna

Viikon resepti: Lempeä maidoton mansikkaherkku (sopii bodareillekin!)

Herkku, joka on terveellinen, sisältää ihan mukavasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä sopii vielä bodarinkin (kisadieetillä olevista en ole varma) ruokavalioon. Niin ja on älyttömän yksinkertainen! Voiko sellaista olla?
No tottakai voi! 😉 Tykkään kehitellä ja kokeilla erilaisia reseptejä. Usein löydän jonkin hyvältä kuulostavan reseptin, jota lähden kokeilemaan ja samalla tietysti jätän oman kädenjälkeni reseptiin! Tämä kuitenkin syntyi ihan omasta päästä:
Lempeä maidoton mansikkaherkku
(3 annosta)
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 mango
2,5 dl pakastemansikoita
1 dl vettä
Liota pähkinöitä vedessä vähintään tunnin verran. Siivilöi pähkinöistä vesi pois. Blendaa pähkinät ja 1 dl vettä. Kuori ja pilko mango (muista, että keskellä iso kivi!), sekoita se mukaan. Lisää lopuksi mansikat, jotka saavat olla hieman jäisiä.
Nauti välipalana, herkkuhimon iskiessä tai vaikkapa brunssilla!
DSC03344Täytyy toki muistaa, että herkku  on aina herkku. Tässä tapauksessa ainekset ovat terveellisiä, mutta muistetaan silti kohtuus 🙂
1 annos sisältää:
265 kcal
6,7 g proteiinia
22,3 g hiilihydraatteja
15 g rasvaa
Herkkureseptillä on hyvä aloittaa viikko 😀 Heh! Muistetaan silti treenaillakin!
<3:llä Jenna

Viikon resepti: Sitruunapiirakka

Huomenta! Jos olet herkkulakossa, älä lue suotta pidemmälle 😉 Mutta jos suhteesi herkutteluun on samanlainen kuin itselläni: syöt noin 90 % viikosta terveellisesti ja sen lopun voit halutessasi hyvällä omalla tunnolla herkutella, tässä oiva resepti!
Tällä kertaa mennään siis ihan ”vieraille alueille” eli kerrankin jotain ei niin kovin terveellistä tässäkin blogissa 🙂 Lupaan, ensi kerralla sitten taas terveellinen resepti.
Tämä resepti on alun perin Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta, mutta tapani mukaan tuunasin sitä hieman.. Ihan super hyvää!
Sitruunapiirakka
(10 annosta, 24 cm vuoka)
Pohja
150 g pehmitettyä voita
0,5 dl sokeria
1 kananmunankeltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl kermaviiliä
2 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
0,5-1 sitruunan mehu riippuen siitä kuinka sitruunaista haluat piirakasta
1 sitruunan kuori raastettuna
3 kananmunan valkuaista
hitunen suolaa

1. Laita hieman pehmennyt voi kulhoon. Sekoita joukkoon sekä sokeri että keltuainen. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoittaminen käy näppärästi sähkövatkaimella.
2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan siten, että taikinaa on reunoillakin (melkein ylös asti).
3. Sekoita kermaviili, keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste keskenään.
4. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi (suolan voi huoletta laittaa jo aluksi sekaan, ei vaikuta valkuaisten vaahdotukseen). Sekoita vaahto varovasti käännellen kermaviiliseokseen. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita.
5. Paista piirakkaa 180-asteessa noin puolisen tuntia, kunnes piirakka ei enää tytise juurikaan. Anna sitruunapiirakan tasaantua vielä puoli tuntia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Herkuttele!
SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Rentoa sunnuntaita!
<3:llä Jenna

Jos haluat seurata höpinöitäni & treenejäni enemmänkin:
Tykkää > Facebook
Seuraa > Instagram
Seuraa > Blogilista
Seuraa > Vlogia