Tervetuloa meille!

J:

Viime kesäkuussa päästiin vihdoin muttamaan uuteen omakotitaloomme. Talo oli silloin vielä jonkin verran kesken ja raksamiehet pörräsivät talolla vielä pari kuukautta muuttomme jälkeen. Onneksi nyt voi jo puhua kodista talon sijaan, sillä pieniä viimeistelyjä vaille alkaa koti olla valmis!

Yläkerran toinen makkari toimii toistaiseksi varastohuoneena ja vaatekaappeja pitäsi vielä tilailla pari lisää, jotta saadaan loput tavarat paikoilleen. Muutamia seiniäkin pitäisi vielä maalailla, mutta tämän isommista ponnisteluista ei enää ”raksaprojektin” kanssa ole kyse. Hitaasti, mutta varmasti koti mallaantuu sen oloiseksi kuin ollaan haluttukin 🙂 Päivittelen kotijuttuja enemmän toiseen blogiini Ensimmäinen talo, klikkaa mukaan tästä! Alla olevat kuvat ovat sieltä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

olkkari

Raksaprojektiko avioliiton koetinkivi?

J&A:

Oltiin kuultu, että talonrakennusprojekti on yksi avioliiiton koetinkiviä. Se, jos joku mittaisi, että onko pariskunta oikeasti tarkoitettu yhteen. Myhäiltiin vaan, että juu näin se varmasti on. Mehän hankitaan avaimet käteen -talo, ei se nyt voi olla mitenkään raskasta! Eihän me mitään tehdäkään!

Niin, väärässähän me oltiin ja ne, jotka ”varoitteli”, he olivat aivan oikeassa.

Projektin alku sujui todella hyvin. Käytiin muutama kerta pankissa, saatiin aikataulu ja käytiin rautakaupassa valitsemassa materiaalit. Aikaa kului ja tontilla alkoi tapahtua. Pian saapui paketti ja näytti, että meillähän on ihan kohta talo valmis! Samaan aikaan myytiin omaa rivitaloasuntoa ja vuoden pimeimpään aikaan myyminen oli haastavaa.

Vaikka fyysisesti me ei taloa rakennuttu, se henkinen puoli yllätti raskaudellaan. Kun jokin asia oli myöhässä, sysäsi turhautumisensa toiseen vaikka eihän se missään tapauksessa meidän kummankaan syy tai vaikutusalueella ollut. Päivät olivat välillä todella pitkiä, kun töiden jälkeen selvitteli vaikka ja mitä asioita myöhään yöhön. Stressi ja väsymys eivät saaneet parisuhdetta kukoistamaan vaan se toinen, tärkein, jäi huomiotta.

Kesälomalla, kun oltiin hetki talossa asuttu, iski aivan älytön väsymys. Hiljalleen väsymys alkaa mennä ohi, mutta ei siihen auttanut hyvät yöunetkaan. Turnausväsymystä, joka ilmeisesti aikaa myöten väistyy. Onneksi stressi alkaa hiljalleen helpottaa ja pieninä hetkinä sitä jo huomaa, että ei hitto meillä on OMA TALO! Meidän yhteinen talo! Ja me selvittiin tästäkin yhdessä 🙂

Nyt ymmärretään huomattavasti paremmin mitä tuolla sanonnalla tarkoitetaan. Rakennusprojekti ja siitä selviäminen yhdessä on kyllä todellakin hatunnoston arvoista!

Meidän viikonlopun huippukohdat

J & A:

Viime viikonloppu vietettiin pitkästä aikaa kotona ja se oli täynnä vaikka ja mitä. Kuvia ei  juuri tullut räpsittyä (pitäisi herätellä valokuvausharrastus jälleen enemmän henkiin!), joten näette nyt pieniä vilauksia kodistamme, siis niitä, jotka eivät tursua epämääräisiä laatikoita ja muuta tavaraa 😉 Hitaasti hyvä tulee tälläkin saralla! Pahvilaatikoita löytyy vielä lähes joka huoneesta, koska ei olla päästy tekemään sisähommia sitten kesän, mutta jahka ulkona ilmat alkaa kylmetä ja sateet tulevat, niin eiköhän sisältäkin saada taloa valmiiksi. Kirjoitellaan talokuulumisia tarkemmin jossain vaiheessa lisää ja katsotaan nyt mitä ne meidän viikonlopun huippukohdat olivat:

Perjantai

Yhtä hässäkkää koko ilta töiden jälkeen. Jennalla oli hieroja (ihana saada kropan jumit taas auki!), jonka aikana Anssi kävi läpi sekä ruoka- että rauta- että huonekalukaupat. Haki viikonlopun ruuat, hyllyn ruokailutilaan ja pikaisesti käytti koiratkin ulkona. Tehokasta!


Pitkät ja rauhalliset aamiaiset

Viikonlopuista tekee erityisiä just nää pitkät aamiaiset. Koko viikko on yleensä täynnä kaikenlaista hässäkkää eikä juuri ehditä vaan olla, joten lauantai on ihana aloittaa sillä, että keittelee kahvit kaikessa rauhassa ja istahtaa lehden pariin syömään aamiaista ainakin tunniksi.

Ystävät

Perjantaina kahviteltiin ystäväpariskunnan kanssa ja vaihdettiin viimeiset kuulumiset. Lauantai-iltana vietettiin terassin avajaisia toisen ystäväpariskunnan luona (kyllä sen terassikauden voi korkata syyskuussakin!) ja sunnuntaina kokkailtiin yhdessä Anssin siskon & hänen miehensä kanssa. Aivan loistavaa välillä ehtiä näkemään niitä muitakin tärkeitä ihmisiä eikä vain nököttää kaksistaan kotona!

Kodin laitto

Tämä ei ole enää niin ”huippua” meidän arjessa, mutta välillä on aivan loistavaa olla viikonloppu kotona, jolloin saa yllättävän paljon aikaiseksi. Askarreltiin yksi istutuslaatikko valmiiksi, terassin runkoa sekä sisällä jotain pientä 🙂

Pitkät lenkit

Koiratkin nauttivat viikonlopuista, kun pääsevät pidemmille lenkeille!