Olethan muistanut levätä?

Liikunta sekä terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä asioita, mutta ei kahta ilman kolmatta, tässä tapauksessa lepoa. Liikunta, ruoka ja lepo muodostavat eräänlaisen pyhän kolminaisuuden. Olen huomannut, että viime aikoina lepo on ollut se suurin heiluva komponentti. Toinen on ollut liiallinen herkuttelu. Liikuntaa on tullut harrastettua, ei sitä perinteistä kuntosalia vaan pihahommia. Yllättävän tehokasta on tuo lapion ja kottareiden muodostama treenikin! Tosin viime sunnuntaina tehtiin mökillä beach-treeni, jonka laitan tännekin, kunhan saan kuvat koneelle. Vieläkin jalat kipeänä 😀

Viime viikon perjantaina pakkasimme auton ja starttasimme kohti mökkiä. Tiedossa oli 4 päivää rentoilua Kolilla. Vaikka kotona tekemättömiä töitä on niin paljon, että en edes jaksa laskea, teki pieni irtiotto arjesta erittäin hyvää. Kun auto parkkeerasi mökin pihaan, tunsi stressitasojen alkavan laskea välittömästi. On tuolla luonnolla vaan rauhoittava vaikutus. Mentiin joka ilta jo yhdentoista aikaan nukkumaan ja herättiin yhdeksältä ilman kellon soittoa, nautittiin aamupalasta pitkään ja hartaasti eikä juurikaan tehty mitään sen kummempaa. Pari kertaa käytiin mustikassa ja saunottiin joka ilta sekä tuli se talviturkkikin kastettua (vesi oli varmaan 17 C, hyrr!).

Mutta ei sitä aina tarvitsekaan suorittaa niin kovin. Välillä on todella ok vaan olla ja ihmetellä, ladata niitä akkuja!

<3:llä Jenna

// Do you remember to rest? 

Pitäisikö himmata hiukan?

Tässä viime viikkojen tiimellyksessä on huomannut, että sitä kaipaa sellaista totaalista pysähtymistä. Hetki olisi mukava vain olla möllöttää ja sitten vähän rauhallisempaan tahtiin jatkaa näitä projekteja sekä arjen pyörittämistä. Ei juosta pää kolmantena jalkana kroppa jumissa ees taas!

Aina toiveet eivät toteudu eikä tämäkään varmasti hetkeen, mutta ainakin sellaista pientä rauhoittumista on ollut ilmassa, onneksi! Ehdin viime viikolla jopa käydä kampaajalla ja hieronnassa. Ai että, kun kuukauden tauon jälkeen sai kropan auki (ainakin hetkeksi), jo teki hyvää! Kivuliasta tuo jumien availu on, mutta on se sen arvoista 🙂 Tukkakin sai uutta väriä 5 cm juurikasvun tilalle ja nyt mennään taas hieman tummemmalla lookilla! Tykkään!

Mutta tosiaan kropasta ja mielestä alkaa hyvin huomata sen, että ihmistä ei ole tehty suorittamaan 24/7, vaan se lepo sekä terveellinen ruoka ja säännöllinen muttei liiallinen liikunta ovat ne avaimet hyvinvoivaan kehoon. Kun tässä on reilu kuukauden syönyt miten sattuu, nukkunut sellaisia 5-7 tunnin pätkittäsiä unia ja paahtanut päivät menemään, alkaa olla todella poikki. Onneksi valoa näkyy jo siellä tunnelin päässä, joten eiköhän se säännöllinen arkirytmikin sieltä taas jossain vaiheessa löydy 🙂

Rentouttavaa tiistai-iltaa,
<3:llä Jenna

Loma- & treenikooste viikolta 12

Hyvää Palmusunnuntaita! Kävikö teillä virpojia? Meillä kävi pari 🙂 ihanaa, kun tällaisia perinteitä pidetään yllä! Ja muistitko muuten kellojen siirron? Allekirjoittanut ei olisi muistanut ellei puhelin olisi fiksusti itse siirtynyt oikeaan aikaan 😉
Tällä viikolla blogijuttujen ideoita on ollut niin paljon, että viime viikon, joka vietettiin Rukalla, treeni-& lomakooste on jäänyt kirjoittamatta. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!
Treenikooste tulee nyt tiivistettynä:
Viikon 12 treenit
Hiihtoa 30 km
Lenkkeilyä 11 km (pidemmät lenkit) + pikku lenkkejä
Venyttelyä/joogaa 15-10 min / päivä
Tikis-vatsalihashaasteen treenejä 3 kpl
Kerran puolisen tuntia pulkkamäessä liukurilla laskua, juosten mäki ylös (liukurilla laskuk on muuten loistavaa vatsalihastreeniä, kun koittaa pitää jalat ylhäällä!)

Ja lomakooste kuvien muodossa, koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa 🙂 :
SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC DCIM103GOPRO DCIM103GOPRO
DCIM103GOPRODCIM103GOPRO
G0965036_1426428881177_high_2DCIM103GOPROSellainen kooste se 🙂 Aurinkoa, liikuntaa, terveellistä ruokaa (josta ei tullut yhtään kuvaa 😉 ) ja sitten vähän herkkujakin!
Rentoa sunnuntaita! Lähden tästä salille tekemään haban ja rinnan 🙂
<3:llä Jenna