Raikas hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatista on muodostunut viime aikojen lemppari väli- ja iltapalani. Hedelmäsalaattiin käy (varmaankin) lähes kaikki hedelmät ja sen voi syödä vaikkapa rahkan tai jugurtin kanssa, tai ihan sellaisenaan raikkaista hedelmistä nauttien. Mango on itse asiassa muodotunut yhdeksi todelliseksi suosikiksi näiden eri hedelmäsalaattikokeilujen aikana. Suosittelen testaamaan!

Raikkaus on juuri se fiilis, joka tästä herkusta tulee! Terveellistä ja ihanan kesäistä 🙂

Kuvissa näkyvä hedelmäsalaatti koostui seuraavista:

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 banaani
  • 2 päärynää
  • 2 kourallista punaisia viinirypäleitä
  • Lisäksi 2 isoa lusikallista vähärasvaista turkkilaista jugurttia

Oletko testaillut eri hedelmäkomboja? Mikä on sun suosikki?

<3:llä Jenna

Voihan repsahdukset!

Hoh hoh! Moneskohan postaus tämä on sokerikoukusta ja repsahduksista tämän blogin historiassa? En edes viitsi tutkailla historiaa vaan jaan teille jälleen yhden uuden. Valitettavasti 😉

Viime viikko vietettiin talvilomaa. Lähdettiin sunnuntaina mökille, jossa oleiltiin viikon verran. Tästä vielä mutkan kautta vanhemmilleni, jossa oltiin pari päivää. Reilu viikko siis poissa kotoa ja poissa tutusta ja selkeästä arkirytmistä. Lomalla on ihanaa ja ihanaa on myös se, että lomalla on todellakin okei ottaa rennosti, myös ruokailun kanssa. Mutta tällaiselle erittäin helposti sokeriin ja herkkuihin addiktoituvalle juuri nämä viikon ajan rennompaakin rennommat syömiset johtavat lähes poikkeuksetta siihen, että arkirytmiin ja herkuttomiin päiviin on todella haastava palata.

Ei ole tällä viikolla vielä täysin herkutonta päivää näkynyt ei! Itsehän tietää täsmälleen mitä pitäisi tehdä, että kierteen saisi jälleen katkaistua, mutta mutta.. Ei tässä auta muuta kuin ottaa jälleen itseään niskasta kiinni. Korvata herkkuhimon hetkinä suklaalevylle hakeutuva mieli (yksi hyvä keksintöhän on lopettaa niiden herkkujen tuominen kotiin asti!)  vaikkapa hedelmillä ja päästä takaisin säännölliseen ateriarytmiin. Eiköhän se herkkuhimo näillä taas hiljalleen unohdu ja kroppa alkaa tuntua virkeämmältä!

Kolikon kääntöpuolena on tietysti se, että eipä tässä mitään tiukkaa dieettiä olla noudattamassa, joten itsensä mollaamiseen näinä hetkinä ei ole aihetta. Mutta onhan se olo kevyempi sekä virkeäpi, kun syö terveellisesti, muistaa vedenjuonnin, liikkuu monipuolisesti sekä nukkuu tarpeeksi! Mieli taas voi hyvin, kun antaa silloin tällöin vapauksia itselleen ja suo niitä pieniä herkkuhetkiä (joiden ei välttämättä tarvitse sijoittua viikon jokaiselle päivälle, herkkupäivä viikossa riittää  varmasti ihan hyvin;) )!

Kurssi kohti virkeämpää oloa!

// Jenna

Keväinen viher-hedelmäsmoothie

 

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin! Kuten aiemminkin, tässä blogissa jaetut reseptit ovat sekä nopeita että helppoja tehdä, joten niin on tämäkin. Resepti ei vaadi suuria kikkailuja, joten sopii hyvin kiireisemmänkin arjen keskelle 🙂 Tässä smoothiessa vehnänorasjauhe tuo todella keväisen fiiliksen, kokeile ja huomaat kyllä!

Keväinen viher-hedelmäsmoothie

  • 3 pientä mangoa
  • 2 appelsiinia
  • 3 mandariinia
  • 1 rkl vehnänorasjauhetta
Kuori hedelmät. Pilko mango, varo kiveä keskellä! Purista mehu sekä appelsiineista että mandariineista. Lisää nämä blenderiin, laita lopuksi joukkoon vielä vehnänorasjauhe. Surauta smoothie valmiiksi. Nautiskele keväisestä smoothiesta osana aamiaista tai välipalaa!
– J & A