Lauantaiaamun terveelliset herkkupannarit

”Vähänkö siisti tapa herätä!” -A ”Ai mikä niin?!” -J ”No se, kun vaimo on täällä paistamassa lettuja heti aamusta!” -A

gluteeniton_pannari gluteeniton_pannari2 pannari

Tällä keskustelulla alkoi meidän eilinen aamu. Olin herännyt noin puoli tuntia Mr. A:ta aiemmin, laittanut kahvin tippumaan, tehnyt smoothieta sekä pannaritaikinan blenderissä. Hyvin harvoin ihan näin paljon panostan aamuihin, mutta viikonloppuisin rakastan sitä, että aamuista tekee hieman erityisempiä ja panostaa myös aamiaiseen. On ihana nauttia aamiainen kaikessa rauhassa ja lukea lehteä tai vain katsella ulos ilman minkäänlaista kiirettä.

Olen ollut vehnättömällä ruokavaliolla nyt viikon, oikeastaan ihan vain kokeeksi (tästä voisin ehkäpä kirjoitella tuonnempana enemmän), joten leipä ei ole kuulunut nyt ollenkaan ruokavalioon. Tämän takia päädyin niitä lettuja tai oikeammin pikkupannareita paistamaan, ilman vehnäjauhoja. Nämä pannarit ovat siis gluteenittomia, mutta silti niin hyviä!
Lauantaiaamun terveelliset herkkupannarit
(annoskoosta riippuen n. 4:lle hengelle)

  • 1,5 banaania
  • 0,75 dl nestemäistä valkuaista
  • 2 kpl kananmunia
  • 4 rkl nu3:n maamantelijauhoa
  • paistamiseen esimerkiksi rypsi- tai oliiviöljyä
  • päälle nu3:n yacon-siirappia

Kuori ja pilko banaani muutamaan osaan. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja blendaa taikinaa hetki. Kuumenna paistinpannu, kaada sille tilkka öljyä ja annostele 3-4 pientä ”taikinakasaa” pannulle. Paista pannareita sen aikaa, että alkavat hieman hyytyä ja käännä toisin päin. Pannarit valmistuvat todella nopeasti eli kannattaa olla tarkkana etteivät ehdi palaa!

Herkuttele vaikkapa aamiaisella kera yacon-siirapin!

Tutustu tarkemmin gluteenittomaan ja myös pähkinäallergikoille sopivaan maamantelijauhoon täällä sekä alhaisen glykeemisen indeksin omaavaan yacon-siirappiin täällä!
Herkullista viikonlopun jatkoa,
<3:llä Jenna
Postauksessa yhteistyössä nu3

Kuntopallotreeni osa 2.: Vatsalihaksiin voimaa

Yhteistyössä: Gorilla Sports

Vatsalihakset ovat yksi lihasryhmä, jota etenkin näin ennen kesää treenataan paljon metsästäen sitä timmiä kesämasua. Vatsalihakset ovat tärkeä lihasryhmä treenata ihan siinä, missä jalat, selkä tai mikä tahansa muukin, ja niitäkin kannattaa muistaa treenata monipuolisesti. Ei vain ja ainoastaan niitä istumaannousuja 😉

Pyrin tekemään pari kertaa viikossa vatsalihastreenin. Harvemmin jään kuntosalille vatsoja treenaamaan, ainoastaan tankotanssitunneilla tulee vatsalihakset treenattua ohjatusti. Onneksi vatsalihaksia on todella näppärä treenata myös kotona! Jossakin vaiheessa lisäpainot myös vatsalihasten treenaamisessa ovat tarpeen ja siihen tarkoitukseen käyvät todella hyvin esimerkiksi juuri kuntopallot tai kahvakuulat. Kuntosalilla voi avuksi ottaa esimerkiksi ylätaljan. Vaihtoehtoja löytyy, kun vähän käyttää mielikuvitusta!
Vatsalihaksiin voimaa 5:llä liikkeellä
1. Vatsarutistus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Russian twist
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Puolikas linkkari pystypunnerruksella
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4. Vuorikiipeilijä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5.  Lankku
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihanaa alkavaa viikonloppua!
<3:llä Jenna
P.S. Gorilla Sportsilla on tällä hetkellä alennuksessa kaikki kuntopallot! Tsekkaa täältä ja tilaa omasi!

Poweria treeniin BCAA:lla

Yhteistyö: nu3

Lisäravinneviidakko on melkoinen, kun ajatellaan kaikkia jauhoja ja kapseleita ym., jotka pyörivät kuntosalitreenien ympärillä. Mulla on hieman kausittain käytössä kreatiini (täältä kattava postaus aiheesta), mutta hyvin usein, kun treenaan, mukana on BCAA sekä aina treenin jälkeen palautusjuomana heraproteiini (whey 80).

Miksi sitten käytän BCAA:ta? Mitäs se nyt edes on?

BCAA – haaraketjuiset aminohapot
Haaraketjuisiin aminohappoihin (engl. branched-chain amino acids) kuuluvat valiini, leusiini ja isoleusiini. Ne ovat välttämättömiä aminohappoja, eli elimistö ei pysty tuottamaan niitä itse. Tästä syystä niitä onkin saatava ravinnosta. Niitä esiintyy eniten proteiinipitoisissa elintarvikkeissa.

Kuinka BCAA:t vaikuttavat?
BCAA:t hajoavat suoraan lihaksistossa. Elimistö käyttää haaraketjuisia aminohappoja etupäässä proteiinirakenteiden muodostamiseen. Lihaksisto koostuu proteiineista, joista BCAA:t muodostavat noin kolmasosan.

Teksti lainattu täältä

Lihakset käyttävät sekä rakennusaineekseen että suoraan energiakseen haaraketjuisia aminohappoja, joita etenkin kovempaa ja pitkään treenaavien ja pitkäkestoista aerobista kestävyyttä treenaavien saattaa olla hyvä ottaa normaalin ruuan lisäksi erityisesti treenin yhteydessä tukeakseen lihasten kehittymistä sekä palautumista. BCAA:n on todettu myös parantavan maitohapon sietokykyä, joka auttaa vetämään treenin kovempaa läpi. nu3:n BCAA-kapselit sisältävät myös B6-vitamiinia, jota tarvitaan proteiinien aineenvaihdunnassa. Kuten mainittu, monipuolisesta ja riittävästi proteiinia sisältävästä ruokavaliosta saa myös tarvittavat aminohapot, mutta tietyssä pisteessä lisäravinteista ei välttämättä ole haittaakaan. Myös esimerkiksi pidemmässä urheilusuorituksessa, kuten pidemmillä juoksulenkeillä tai vaikkapa maratonilla, BCAA:n käyttö ravintolisänä tuo lisäenergiaa suoritukseen.

nu3_bcaa nu3_bcaa2

Itse olen huomannut, että BCAA:ta käyttämällä treenin jaksaa tehdä hieman paremmin. Palautumiseen en osaa ottaa kantaa, koska riippuen monesta muustakin asiasta mulla menee treenistä palautumiseen 2-5 päivään.
Onko sulla kokemuksia BCAA:sta?
<3:llä Jenna