Bloggaajan oikeus yksityisyyteen

Olen viime aikoina pohdiskellut sitä, mitä kaikkea haluan jakaa tänne blogiin. Lähinnä siltä kantilta, mitkä ovat sellaisia asioita, jotka oikeasti haluan pitää vain perheeni ja ystävieni tietona ja mitkä asiat taas ”kestävät päivänvalon” vähän laajemmalle yleisölle.

Faktahan on se, että haluaisin kertoa teille vaikka ja mistä! Kuvata kotiani, kertoa enemmän parisuhdeestani (tästä on kyllä tulossa historian ensimmäinen laajempi postaus, kun saan sen joskus valmiiksi), ehkäpä mietiskellä jotain henkilökohtaisempiakin juttuja auki niitä tänne kirjoittaen. Mutta mikä on oikeasti järkevää? En halua kuitenkaan tehdä tästä blogista mitään 7 päivää -lehteä 😉 FitFashion-bloggaaja salilla pumppaamassa pakaraa – katso kuvat! FitFashion-bloggaaja apteekissa – mitä ostoskassista löytyy? Fitness-bloggaaja Mäkkärissä – miten hän kehtaa?! haha!

Tätä asiaa voi myös pohtia lukijan näkökulmasta. Luen itsekin todella monia blogeja ja kieltämättä välillä jotkut jutut menevät jo niille rajoille, että kannattikohan näistä nyt oikeasti kirjoittaa julkisesti. Tällaisia ovat juuri sellaiset asiat, jotka aiheuttavat ainakin mussa sellaisen pienen myötähäpeän tunteen. Jossain kuitenkin menee se yksityisyyden raja. Mutta tottakai ihmisiähän me kaikki ollaan ja samojen haasteiden ja ongelmien kanssa pyöritään. Tällöin myös vaikeammista ja henkilökohtaisemmista asioista kirjoittamisesta monet lukijat voivat saada vertaistukea.

SONY DSC

Eli aika kaksipiippuinen juttu. Se, missä oma yksityisyyden raja menee, on kaikkien itse tiedostettava. Ei someen kannata jakaa mitään sellaista, joka yhtään epäilyttää, oli kyse sitten blogista, Facebookista tai muusta.
Mitä mieltä te olette siitä, millaiset jutut eivät enään kuulu jaettavaksi julkisissa blogeissa? Vai onko ok kirjoittaa mistä vain maan ja taivaan välillä?
<3:llä Jenna

jenna

2 vastausta artikkeliin “Bloggaajan oikeus yksityisyyteen”

  1. Mulla on ollut vähän sellanen periaate, etten halua jakaa hirveesti henkilökohtaisia asioita netissä, vaan pysyä aiheessa ja kirjotella hyvinvointiin liittyviä juttuja.
    Muutenkin tuntuu, että esimerkiksi perus kuulumisten kirjoittelu on jotenkin tosi hankalaa; en keksi mitä kirjoitan! Viimeaikoina mun blogi on silti muovautunut ehkä hitusen päiväkirjamaisemmaksi, ennen mulla piti oikeestaan aina olla joku tietty aihe, josta kirjottelin tietoa/vinkkejä. Kuulostaa ehkä vähän tylsältä, mutta noi "faktajutut" on yleensä paljon luetumpia kuin perus kuulumiset, vaikka joskus tuntuukin, että porukka tykkää lukea juttuja ihan siitä perus arjesta.
    Ja noilla faktajutuilla meinaan siis sitä, että tekstillä on joku kunnollinen aihe josta kerron, kuten vaikka palautuminen, joku kehittelemäni treeni tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta