Boulderointi – Kokeilemassa uutta lajia

J & A:

boulderointi_2

boulderointi

boulderointi_3

boulderointi_4

boulderointi_5

boulderointi_grottan

boulderointi_grottan_2

boulderointi_grottan_3

boulderointi_grottan_4

Mitä?

Boulderointi on alle 5 metrin korkuisilla seinillä tapahtuvaa kiipeilyä ilman köysiä tai muita varmistuslaitteita. Sopii kaiken ikäisille. Seinillä on reittejä helpoista todella haastaviin.

Missä?

Porvooseen avattiin viime kuun alussa Grottan-niminen kiipeilykeskus. Vastaavia keskuksia löytynee varmasti ympäri Suomea.

Plussat?

Hauskaa tekemistä yhdessä. Ei oltu aikaisemmin kokeiltu kiipeilyä, mutta saatiin hyvät ohjeet ja aluksi valittiin ne helpoimmat reitit, jotta hommaan pääsi tutustumaan todella turvallisesti. Kuntoilumielessä kädet, keskivartalo ja selkä olivat kovimmilla. Itsensä tuli myös ylitettyä monta kertaa, koska joillain radoilla oli aivan varma, että enhän mä nyt tuolla pysy tai tuonne pääse, mutta pääsi ja uskalsi sittenkin!

Miinukset?

Käytiin kiipeilemässä lauantaina päivällä, jolloin paikka oli todella täynnä. Välillä sai odottaa vuoroaan melko kauan ja varoa ratojen alta juoksevia lapsia, jotta ei vahingossa otteen livetessä pudonnut heidän päälleen. Jos unohti käyttää hommassa myös jalkoja, alkoi homma tuntua todella nopeasti käsivarsissa, mutta tämä enemmänkin varmasti tekniikkakysymys 🙂

Fiilikset?

Todella hauska kokemus ja mennään varmasti uudestaankin! Ratoja ainakin Grottaniin tulee lisää ja niitä vaihdellaan silloin tällöin, joten en usko, että kovin nopeasti samaan keskukseen kyllästyy. Ehdottomasti kokeilun arvoista, mutta ei kannata lähteä kiipeilemään heti käsitreenin jälkeen 😉

Onko teillä kokemusta boulderoinnista? Jos niin missä kävit ja mitä tykkäsit? 🙂

jennaa

4 vastausta artikkeliin “Boulderointi – Kokeilemassa uutta lajia”

  1. En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta olen jo pitkään suunnitellut, että pitäisi mennä kokeilemaan. Jotenkin nämä tällaiset kokeilut jää helposti suunnitelun tasolle 😉 Kuulostaa ja näyttää kuitenkin kivalta!

    • Näinhän se yleensä menee 😉 Mutta kannattaa kyllä testata, kun on mahdollisuus! Meillä oli ainakin tosi hauskaa ja meni se kyllä hyvin treenistäkin 😉

    • Se oli aluks melko haastavaa, mutta kyllä siihenkin oppii 😀 Anssilla oli pituudesta hyötyä, kun pystyi vaan tiputtautumaan 😉 Alla on kuitenkin paksu pehmeä patja! Kokeilemaan vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta