Ei oo helppoo

Viime aikoina on saanut lukea yhdestä jos toisestakin lehdestä kuinka Herra X laihdutti 45 kg puolessa vuodessa ja kuinka Rouva Y sai kroppansa täydelliseen kuntoon vain 2,5 kuukaudessa. Näissä jutuissa ei kuitenkaan yleensä mainita sitä, kuinka suuri tämä elämänmuutos oli tai mitä näille henkilöille tämän laihdutuksen tai kiinteytyksen jälkeen oikein tapahtui? Jatkuiko uusi terveellinen elämä vai tuliko kilot takaisin nopeammin kuin olivat lähteneet tai rupsahtiko kroppa, kun kesän bikinikausi olikin ohi? 

Tottakai on sanomattakin selvää, että nämä elämäntapamuutoksen tehneet ihmiset ovat saaneet aikaan jotain huikeaa ja he saavat olla enemmän kuin ylpeitä itsestään! Mutta kiinnostavaa olisi tietysti tietää, miten he ovat onnistuneet jatkamaan uuden elämänsuunnan kanssa. 

Itse olen huomannut, kuinka vaikeaa oman kehon muokkaus oikein on. Oma tavoitteeni on ensisijaisesti saada terve, hyvinvoiva ja jaksava kroppa, jonka saavuttamiseen tarvitaan yllättävän paljon itsekuria ja hikeä, joskus niitä kyyneleitäkin. Ei nimittäin ole ihan helppoa muuttua karkkia ja herkkuja popsivasta pullamössöstä ”fitnessmimmiksi”, joka syö ainakin 6 päivää viikosta terveellisesti!

Hehkutin viime vuoden puolella, kuinka painoni lähti vihdoin nousuun! No marraskuun lopulla se sitten tyssäsi.. Mihin katosi se loistavan nousukiidon saavuttanut tavoite? Vaikka puhun vaan noin kilon lisäpainosta/kuukausi, ovat ne kilot minulle kuitenkin ”ihme”!

Kun kroppa muuttuu, pitää osata muuttua sen mukana. Eli muuttaa ruokavaliota oikeaan suuntaan ja treenejä erilaisiksi, jotta lihakset saavat uusia ärsykkeitä ja kehittyvät. 

Onneksi meillä on nykyään monia erilaisia keinoja löytää itselle sopivin tapa syödä ja treenata, jotta kehitys jatkuu! On PT:t, nettivalmennukset, blogit, kirjallisuus, foorumit yms. Kun osaa kuunnella kehoaan ja ottaa asioista selvää, ilman PT:täkin pääsee varmasti pitkälle! Itse löysin erään firman, joka tarjoaa netti- tai etävalmennusta yksilöllisesti eli laativat juuri sinulle parhaan ravinto- ja treeniohjelman ja päivittävät niitä tarpeen tullen. Myös tapaamisia PT:n kanssa on mahdollista järjestää. Ajattelin kokeilla nyt tällaista, jotta saisin kehitykseni jatkumaan ja palavan halun treenaamiseen taas kirkkaammaksi 🙂 Ensi viikon loppupuolella tästä sitten enemmän!

Ihanaa alkuviikkoa! Tsemppiä kaikille, älkää luovuttako, vaikka aina ei olisikaan helppoa. Kyllä se tavoite sieltä vielä konkretisoituu 🙂

-Jenna-

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta