Haaveena kuntosali kotiin

Talo alkaa päivä päivältä olemaan valmiimpi (haha, loogista?!) ja hiljalleen myös muuttamisen suunnittelu on aloitettu. Muutama laatikko ollaan jo haalittu ja ehkäpä joku päivä myös se pakkaaminen alkaa ihan konkreettisesti! Motivaatiota odotellessa 😉

Yksi tärkeä osa koko rakennusprojektia oli se, että haluttiin taloon ylimääräinen tila, johon voidaan laittaa sitten ihan oma kuntosali! Haaveesta tulisi totta tämänkin osalta 🙂 Tilaksi valikoitui yläkerran aula ja vähän toinen yläkerran makkarikin. Aulaan (koko 12,5 m2) olisi tarkoitus saada kompakti kuntosali, jossa olisi mahdollista treenata ihan koko kroppa kunnolla eli ehkäpä salikortisteistakin luovuttaisiin jossakin vaiheessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs sinne kotisalille olisi järkevä hankkia? Jos neliöitä olisi vaikka 50 > ja budjetti olisi loputon, olisi toki hienoa ostaa ihan kunnon laitteet jokaiselle lihasryhmälle, mutta kun näin ei tällä kertaa ole, niin keskitytään niihin, joilla saadaan mahdollisimman monipuolisesti treenattua!

1. Kyykkyräkki

Tämä nyt on se must have -juttu. Kyykkyräkissä voi tehdä sekä penkkipunnerruksen, kyykyn, kulmasoudun, pystypunnerruksen, räkiltä vedon että varmasti monia muitakin liikkeitä. Haluan vielä sellaisen räkin, jossa on sekä ylä- että alatalja, jolloin esim. selkä, hauis, ojentajat ja vaikka reidetkin saa treeniä!

2. Levyntanko, -painot ja käsipainot

Nämä tietysti kuuluvat oleellisena osana salille. Käsipainoja olisi kiva olla ihan setti, jolloin pystyisi tekemään näppärästi vaikkapa pudotussarjat eikä tarvitsisi aina ruuvailla enemmän tai vähemmän kiekkoja tankoon! Levytanko ja painot tarpeen mukaan. Lisäksi mutkatanko olisi näppärä sekä erilaiset kahvat, kuten V, suora, lapio yms., tottakai ylä- ja alataljan kavereiksi.

3. Lämmittelylaite

Nää hankinnat taitaa tulla nyt ihan satunnaisessa järjestyksessä, mutta lämmittelylaite olisi myös hyvä olla. Mulla on ollut crosstrainer kotona, mutta lahjoitin sen jossain vaiheessa äidilleni ja nyt haluaisinkin soutulaitteen. Sen pitäisi kuitenkin olla sellainen, että sen saisi pystyyn käyttökertojen välissä, jolloin se ei viesi turhaa tilaa.

4. Painotelineet

Nämä ovat myös tärkeä osa omaa kotisalia ellei halua, että painot on kasoissa lattialla.

5. Kehonhuoltonurkkaus

Ei kannata unohtaa tärkeää kehonhuoltoa! Tämä tulee varmaankin osaksi tankotanssihuonetta 😉

6. Säädettävä vinopenkki

Melkein unohtui! Säädettävä vinopenkki on kyllä todella näppärä apu moniin liikkeisiin ja soveltuu erinomaisesti myös kotisalille.

7. Sissikyykkypenkki

Tämä olisi myös mielenkiintoinen hankinta. Etureisille loistava! Ja sopivan pieneen tilaan menevä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainakin tällaisia juttuja ollaan mietitty hankittavaksi kotisalille. Kun päästään muuttamaan, täytyy vielä tarkemmin mallalilla miten ed. jutut mahtuu aulaan, mutta toivotaan, että mahtuvat 🙂
Löytyykö teiltä kotoa salia? Mitä olette sinne hankkineet tai hankkisitte, jos sellaisen tekisitte? 🙂
Kivaa minilomaa!
<3:llä Jenna

jenna

7 vastausta artikkeliin “Haaveena kuntosali kotiin”

 1. Lämmittelylaitteet ovat tilaa vieviä ja jokseenkin turhia. Jos käytössä on pihallinen talo tai asunto, voi lämmittelyksi vaikka pinkaista muutaman kerran sen ympäri paikkoja samalla ravistellen auki. Matkalla toki voi myös punnertaa, kyykätä, tehdä karhukävelyä tai vaikka hyppiä. Huonoille keleille ja lumihangille laakeroitu hyppynaru ajaa saman asian.

  Listasi on muuten erinomainen mutta haastavat voimistelurenkaat sekä mininojapuut olisivat kyllä mainio lisä vielä. Eivät vie tilaa ja jälkimmäiset voi niin viitsityessään tehdä vaikka itse.

 2. Mulla on tuo oman kotisalin rakenteluprojekti menossa ja se edistyy hitaasti mutta varmasti 😀

  Aika samansuuntainen on mun oma sali kuin sun suunnitelmat. Kokoa on noin 10 neliötä ja sieltä löytyy jo kyykkyhäkki, säädettävä vino-tasapenkki, levytanko, hauistanko, painokiekkoja ja telineet kiekoille, kiinteät käsipainot 5 – 30 kg ja telineet niille, T-kulmasoutupidike tangolle, muutama kahvakuula, jumppamattoja ja foamrollereita sekä jonkinmoinen ylä-alatalja kahvoineen. Viimeisimmän kyllä haluan päivittää parempaan… niin ja laadukkaamman levytangon ja ja ja… Tää on loputon suo, mikään ei riitä 😀

 3. Kuulostaa hyvältä! Oon seuraillutkin sun "rakennusprojektia" 😉 Tuo T-kulmasoutupidike ois kyllä jees!

 4. Lämmittelylaitteet ovat tottakai tilaavieviä ja lämmittelyn voi toki tehdä muutenkin! Saa nähdä miten meille mahtuisi tuo soutulaite, se olisi käytössä varmasti myös muuhun kuin lämmittelyyn 🙂 Aika näyttää!

  Itse asiassa unohdin mainita, että renkaat ja TRX-narut + kahvakuulia löytyykin jo ja ne ovat kyllä todella näppärät treenivälineet myöskin!

 5. Vau, kuulostaa hyvältä! Millanen lattia teille tulee, tai tuleeko lattiaan joku matto tms ettei painot kolhi lattiaa?
  Meillä ei oo mitenkään varsinaista kuntosalia, mutta meiltä löytyy sellanen monitoimilaite, josta löytyy taljat sun muut. Lisäksi on painonnostotanko ja levypainoja, käsipainot, leuanvetotanko, boksi, puolapuut, renkaat, vatsalauta, kuntopyörä ja lisäksi kaikenlaista sälää kuten jumppakuminauhoja, nilkkapainoja, foamrollereita, kahvakuulia, jumppapallo, jumppakeppejä, jumppa- ja joogamattoja jne. Ihan hyvin sais siis treenin aikaan, mutta ite tulee tosi harvoin tehtyä kotona mitään.

 6. No jopas teiltäkin löytyy vaikka ja mitä! Kyllähän noilla tosiaan varmasti treenaa!

  Meillä on laminaatti yläkerrassa, mutta ajateltiin kyllä hankkia siihen päälle just jotain paksua "suojamattoa", ettei niin tarvitse välittää 🙂

 7. Kyykkyhäkki,penkki,monitoimilaite jossa ylätalja,etureisi ja takareisi,vaakaprässi,käsipainoja,kahvakuulia,olkapäälaite.kaikenlaista mutta niin ettei salikorttia Ole tarvinut vuosiin.lämppärilaite oli mutta se koettiin turhaksi niin sai lähteä.
  Ihan loistojuttu kyllä,tehotreenin kun ehtii vetästä puolessa tunnissa niin ei Ole ajasta kii treenit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta