Helppo ja herkullinen kanawok kvinoan kera

Paluu reseptien pariin! Tällä viikolla reseptejä tulee ainakin kaksi, koska olen taas innostunut viettämään keittiön puolella enemmän aikaa 😉

Sunnuntaina kaupassa mietiskelin, että mitäköhän sitä tänään syödään ja keksin, että jos tekisi kanawokkia pitkästä aikaa. Ei muuta kuin broilerimurupaketit, wokkivihannekset ja kastikepurkki sekä paketti kvinoaa mukaan ja kokkaamaan. Niin, miksi kvinoaa eikä esimerkiksi nuudeleita tai pastaa? No siksi, että tällä viikolla haluan testata pastatonta ja siten lähes gluteenitonta ruokavaliota. Olisiko siitä apua tuohon välillä aika ikäväänkin turvotukseen? Pian se selviää!

Me kokkaillaan itse myös lounaan ruuat, vaikka työpaikalta lounasravintola löytyykin. Tämän takia tätä wokkiakin tuli isompi setti, josta me syötiin muistaakseni 4 kertaa. Kvinoaa joutui välillä keittämään lisää 🙂
Helppo ja herkullinen kanawok kvinoan kera

  • 800 g broilerimuru merisuolattua
  • 500 g Findus thai wok -wokkivihanneksia
  • 675 g purkki Uncle Ben’s Sweet and Sour Extra Ananas -kastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • 2,5 dl kvinoaa (noin 4 annosta)

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä ja laita sen jälkeen kiehumaan puhtaaseen veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia kannen alla.

Paista kanamuru oliivi- tai rypsiöljyssä. Lisää suolaa ja pippuria. Kaada joukkoon sulaneet wokkivihannekset ja lopuksi Uncle Ben’s kastike. Anna kastikkeen kiehahtaa ja maista. Tarvittaessa lisää mausteita. Näin jälkikäteen ajateltuna tähän reseptiin olisi sopinut vielä hitunen jotain chiliä, esimerkiksi sweet chili kastiketta. Täytyyy kokeilla ensi kerralla!

Kun kvinoa on kypsää, voit halutessasi lisätä siihenkin hieman suolaa.

Nautiskele ateriasta!
kanawok_resepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helppoa, nopeaa ja herkullista 🙂
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta