Helppo jauheliha-kesäkurpitsa -vuoka

Yks mun lempiasioista on ruoka. Hyvä, maukas ja terveellinen sellainen. Tuliko yllätyksenä?! 😉 Tuskin! Arjen kiireiden keskellä korostuu myös helppo ja nopea ruuan valmistus. Mitään pieniä piperryksiä ei näin viikolla ehdi tehdä ja tekemällä isompia satseja kerralla, jää aikaa harrastuksille sekä sille ihan tavalliselle arjen pyörittämiselle. 
Treenaamisen tullessa isoksi osaksi meidän elämää, myös ruuan määrä sekä ravintosisältö kokivat osittain suurenkin muutoksen. Nykyään kaupassa ollessa tuntuu siltä, että oltais ostamassa jonkun suurperheen viikon ruokasatsia vaikka meitä ei ole kuin kaksi 🙂 
Eilen kotiin töistä tullessa mietittiin, että mitä sitä taas kokkailtais. Hetki katseltiin, mitä tuli ostettua ja kehiteltiin seuraava resepti:
Jauheliha-kesäkurpitsa -vuoka
800 g jauhelihaa
300 g täysjyväpastaa
2 kesäkurpitsaa 
500 g paseerattua tomaattia
mausteita oman maun mukaan
lihalientä pastan keitinvedeksi
päälle juustoraastetta
Paista jauheliha ruskeaksi ja mausta esimerkiksi suolalla ja pippurilla. Keitä pasta lihaliemessä (1 kuutio keitinveteen) ja pilko kesäkurpitsat noin puolen sentin siivuiksi.
Lisää pastan kiehuttua keitinvettä paseeratun tomaatin sekaan n. 2 dl. Suurusta esimerkiksi kylmällä vesi-jauho-liuoksella (vettä n. desi johon sekoitetaan 1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoja). Suurustaminen tapahtuu sekoittamalla suurustetta tomaattiliemen sekaan vähitellen sekoittaen niin, että liemi porisee hiljalleen. 
Kasaa ainekset kerroksittain siten, että paseerattua tomaattia tulee joka kerroksen väliin. Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tunnin verran. Nauti!

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta