Itseluottamus – Mitä omalleni kuuluu?

Olen aiemminkin tästä aiheesta kirjoitellut, mutta kirjoitan taas, koska itseluottamus on sellainen asia, joka on ollut mulle varmasti yksi vaikeimmista asioista elämässä oppia. Sitä kun ei opi kirjoista lukemalla vaan kuuntelemalla itseään (ja hitusen muitakin) ja ruokkimalla omia hyviä fiiliksiä ja onnistumisia sekä oppimalla myös sietämään pettymyksiä.

Mun on ollut melko haastavaa uskoa itseeni. Luottaa itseeni ja omiin tekemisiini. Haastavaa on myös ollut olla tyytyväinen siihen mitä osaan vaikka olisin tehnyt asiat kuinka hyvin tahansa. En tiedä mistä tämä luonteenpiirre on oikein tullut, koska mua ei ole ikinä painostettu esimerkiksi koulujuttuihin. On ollut ihan ok, jos kokeista on tullut se kutonen tai kasi, kymppiä ei ole todellakaan vaadittu, mutta toki on ollut hyvä, jos sellainen on tullut. Ehkäpä olen asettanut itselleni vain liian kovia vaatimuksia, joita en ole mielestäni sitten täyttänyt, tiedä sitä.

Eilen meillä oli agilitytreeneissä ensimmäset tehotreenit ikinä. Tehtiin sekä ratatreeniä koiran kanssa, lihaskunto- ja ketteryysharjoitteita että keskittymis- ja mielikuvaharjoitteita. Agilityssä etenkin olen huomannut itseluottamuksen heikkouden, kun olen katsellut taitavia ryhmäläisiäni. Kyllähän mekin nykyään osataan jo aika hyvin tuota lajia, mutta jostain syystä olen väheksynyt omaa osaamistani. Tämän takia eiliset treenit olivat aivan täydelliset. Kun teki lyhyitä ratoja koiran kanssa ja huomasi, että nehän sujuvat todella hyvin. Kun teki mielikuvaharjoitusta, jossa piti miettiä onnistumisia, itseluottamusta tuli taas lisää.

Myös maanantain PT-treeneissä alkutreenin takkuilun jälkeen huomasi, että ei hitto, kyllähän tää oikeasti alkaa onnistua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vihdoin olen päässyt siihen vaiheeseen itseluottamukseni kanssa, että osaan jo ottaa uudet asiat nimenomaan haasteina, enkä ala solvata itseäni heti, jos joku ei onnistu. Ei tää elämä ole niin vakavaa, että kaikki jutut pitäisi osata heti (tai ikinä) täydellisesti!
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta