Kahvakuulailua

Mun on pitänyt jo monesti kirjoitella tänne kahvakuulailusta. Tykästyin lajiin muistaakseni vuosi sitten, kun ostin kuulan kotiin. Treenailin suht ahkerasti viime talven ja kevään kuulan kanssa salilla käymisen lisäksi. Kesällä kuulailu jäi vähemmälle, kun aloitin kuntosalilla treenaamisen ahkerasti 🙂 

Nyt alkuviikosta en ole jaksanut raahautua salille vaan olen treenannut kotona. Eilen tein kuminauhalla olkapäät, rinnan vinopenkillä käsipainoilla sekä ojentajia punnertamalla. Tänään oli vuorossa takareidet ja pohkeet.

Seuraavassa treeni:

Ensin tein suorin jaloin maastavedon. Ota kiinni kahvakuulasta ja ala laskea kuulaa suoraan kohti maata polvet lähes lukossa. Pysäytä liike, kun selkäsi on samassa linjassa lattiaan nähden ja suorista selkä hitaasti, jotta jännitys pysyy reisissä mahdollisimman hyvin. 4 x 12-15 toistoa:

Seuraavaksi lantionnosto maaten. Asetu maahan selälleen ja laita toinen jalka 90 asteen kulmaan, toinen jalka suorana. Nosta hitaasti lantiota ylös ja laske alas. Toista molemmilla jaloilla 3 x 8-12 toistoa (tässä ei tarvita lisävastusta):

 

Ja välillä koiratkin halusivat jumppailla ja venytellä 🙂

Viimeisenä liikkeenä takareisille sumokyykky eli jalat haara-asennossa ja varpaat 45 asteen kulmassa ulospäin. Kyykkää hitaasti mahdollisimman alas ja hitaasti ylös. Koita pitää selkä suorassa! 3 x 8-12 toistoa:

Lopuksi tein pohkeet siten, että nousin varpaille, pidin hetken ja laskin kantapäät alas. Tätä toistin 3 x 20 toistoa:

Treeni on helppo suorittaa kotona ja kahvakuulan tilalla voi käyttää vaikka käsipainoa. Toki ilman painoakin suoritettuna liikkeet onnistuvat 🙂 Itselläni on ”vain” tuo 8 kg:n kahvakuula ja se on ihan riittävä ollut toistaiseksi vastusta antamaan. Toki isompaakin voisi käyttää, mutta tällä mennään vielä ! Kaikki valitsevat vastuksen oman tason mukaan ja tärkeintä on suorittaa liikkeet rauhallisesti ja puhtaasti 🙂

Feri joululahjalelun kanssa kiittää agilitykouluttajaamme!
Vielä 3 päivää töitä! Jaksaa jaksaa 🙂
jenna

2 vastausta artikkeliin “Kahvakuulailua”

  1. Ihana kun noi koirat pöyrii tossa vieressä 😀 Meillä kanssa kissat tulee heti kattomaan, että mitä touhuun, jos meinaan jotain kotitreeniä lattialla tehdä!

    Kiva blogi sulla – taidan jäädä seurailemaan 🙂

    Terkuin
    Anne-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta