Kesäiset grilliherkut

Innostuttiin sunnuntaina rennon päivän päätteeksi grillailemaan ”hieman parempaa”. Ei kuitenkaan sinne pihviasteikolle vielä päästy, mutta kaikenlaista muuta herkkua päätyi lautaselle. Menu sisälsi pekoniin käärittyä kanaa sekä kolmea eri lisuketta, seuraavassa reseptit kaikkiin näihin. Jälleen kerran helppoa ja nopeaa!
Bataattiranskalaiset

  • 1 bataatti
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Kuori bataatti (kuori on kokonaan pois, kun kaikki valkoinenkin on kuorittu). Halkaise se leveyssuunnassa kahtia. Siivuta bataatti reilu 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja leikkaa siivut vielä noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.

Laita ranskikset kippoon, kaada päälle oliiviöljyä (~1 rkl ) ja ripottele joukkoon vielä suola. Pyörittele ranskiksia, jotta öljy ja suola sekoittuvat kaikkialle.

Grillaa parilalla tai folio+leivinpaperipellin päällä, kunnes ranskalaiset ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Italialaiset kesäkurpitsat

  • 1 kesäkurpitsa
  • suolaa
  • valkosipulia jauheena tai murskana
  • oliiviöljyä

Pese kesäkurpitsa. Halkaise kesekurpitsa pituussuunnassa kahtia, siivuta molemmat puolet vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut talouspaperin päälle ja ripottele suolaa päälle. Jätä kesäkurpitsat hikoilemaan.

Kun siivujen päälle ilmestyy kunnon vesipisarat, painele siivuja talouspaperilla ja käännä ne toisin päin. Toista edellinen.

Kun suurin neste on saatu pois, grillaa kesikset oliiviöljyssä ja ripottele lopuksi päälle valkosipulijauhetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ananas grillissä

  • 0,5 – 1 ananas

Kuori ananas. Viipaloi noin 1,5-2 cm paksuisiksi siivuiksi. Grillaa, kunnes pinta on saanut väriä.

Välihuomautus: Ananas maistuu mun mielestä ehdottomasti parhaalta grillattuna! Ihanan makeaa ja hitusen toffeista. Ja mikä parasta, siihen ei tarvitse lisätä mitään 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pekoniin kääritty kana

  • Esim. kanan minuuttipihvejä
  • Pekonia siivutettuna (1 pkt)
  • Savuista grillikastiketta

Kieputa pekonisiivut kanojen ympärille, 1-2 siivua per kana riippuen koosta. Grillaa kanoja noin 10-15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja kana sisältä kypsää. Sivele lopuksi grillikastiketta kanojen päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Herkuttele!
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta