Kolme raakasuklaata

Oon ihan hurahtanut tuohon raakasuklaaseen! Miten joku voi olla niin hyvää? Ja melko terveellistä samalla 🙂 Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan prosessoimattomista raaka-aineista ja valmistuksen aikana ei suklaata kuumennata yli 45 asteen. Näin suklaan valmistuksessa käytetyt aineet, mm. raakakaakao, säilyttävät ravinnerikkautensa.

Kokeilin ensimmäisen kerran raakasuklaan valmistusta noin kuukausi sitten, täältä voit käydä lukaisemassa tuosta. Nyt vihdoin ehdin käydä kaupassa hakemassa kaakaovoita sekä raakakaakaojauhetta ja kokeilla muutamaa eri makua, jotka oli kutkuttaneet mielessä 🙂

Suklaa on helppoa ja nopeaa tehdä, eikä siihen välttämättä tarvita kovin montaa raaka-ainetta: 
1 dl kaakaovoita
3 rkl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
Sulata ensin kaakaovoi sekä kookosöljy vesihauteessa, lisää joukkoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Lisäksi makeutta saat hunajalla, kookossokerilla tai vaikka agavesiirapilla. 
Lopuksi vielä ripaus suolaa. 
Toki voit lisätä superfoodeja, kuten macaa tai lucumaa joukkoon. En ole näitä vielä uskaltanut kokeilla suklaan kanssa, mutta ehkä seuraavaksi ne menevät testiin!

Tämän jälkeen jaoin suklaan kolmeen osaan ja sekoitin yhteen tyrniä (pakastettuja tyrnejä, joita olin hetken mikrottanut), toiseen mintun lehtiä pieneksi silputtuna ja kolmanteen mulperi-marjoja.

Nam nam ja nam! Aivan ihania makuja 🙂 

Vinkatkaahan hyviä raakasuklaamakuja ja reseptejä! 

Makoisaa keskiviikkoa,
<3 Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta