Kuljetko aina mukavuusalueella?

Lähtökohtaisesti aina, kun treenaan, pyrin edellistä parempaan suoritukseen. Pyrin aina ylittämään itseni. Aina se ei onnistu, mutta joka kerta siihen pyrin. Kun ensimmäiset polttelut lihaksissa tuntuvat, en anna vielä periksi. Vasta, kun huomaan, että ihan oikeasti en enää jaksa, hyytyy, silloin tiedän, että voin pitää tauon.

Tiedätkö, milloin olet ylittänyt itsesi vai kuljetko aina mukavuusalueella?

Ensimmäisessä kappaleessa on mainittu tapa, jolla itse olen treenannut jonkin aikaa. Ja kyllä, aion taas kannustaa itseni treenien pariin, sillä eiköhän tätä tauokoa ole ollut jo tarpeeksi 😉 Aloitin matkani takaisin aktiiviseen arkeen eilen todella tehokkaalla kahvakuulatreenillä jaloille! Oli kyllä sellainen Niagaran putous -meininki, että huh huh! Katsotaan millaisen treenin sitä keksisi tänään 🙂

Mutta takaisin aiheeseen. Treenaamisessa on tärkeää tiedostaa se, että sinne oman mukavuusalueen ulkopuolelle olisi hyvä mennä. Kun hieman alkaa lihaksissa tuntua polttelua, ei kannata siihen lopettaa. Tästä se itsensä ylittäminen vasta alkaa! Oletteko huomanneet treenin aikana, että mieli haluasi lopettaa treenin monta kertaa? Kun alkaa kuulostella tuntemuksia ajatusten sijaan lihaksissa, huomaakin, että niissä riittää vielä ihan hyvin voimaa muutamalle lisätoistolle. Miksi siis lopetttaa silloin, kun pää niin haluasi?

Ihmismieli on mielenkiintoinen ja etenkin juuri näissä mukavuusalueelta ulkopuolle siirrtymisissä se pistää usein vastaan. Tällöin pitää pitää pää kylmänä ja mennä kehon ehdoilla. Kannustaa itseään vielä vähän kovempaan suoritukseen (tietysti pitää muistaa, että aina treenataan myös tekniikan ehdoilla, jos tekniikka alkaa kärsiä, pidä tauko ja kokeile uudestaan 🙂 ) ja nauttia siitä jälkikäteen!

Muista ensi kerralla treenissä ylittää oma mukavuusalueesi ja nauttia endorfiineista treenin jälkeen!
<3:llä Jenna
// When you are training at the gym, do you remember to go over from your comfort zone? If not, try next time. Do couple of rep more and enjoy the endorphins after your workout <3
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta