Kuukausi vehnättömällä, miten se on vaikuttanut?

Noin kuukausi sitten Rooman matkan jälkeen päätin pastaähkyssä, että kokeilen vehnätöntä ruokavaliota. Syy oli se, että olo tuntui useaan otteeseeen päivässä (välillä jopa koko päivän) todella turvonneelta ja maha näytti siltä, että olisi ollut viidennellä kuulla raskaana. Ulkonäkö ei ollut se pääsyy, mutta olo oli.

Olen jo muutama vuosi sitten todennut, että ruis ei sovi mulle. Etenkään sellainen ihana tuore ruisleipä, ei vain toimi mun mahan kanssa. Tämän lisäksi olen silloin tällöin kokeillut esimerkiksi tiettyjen kasvisten ja vihannesten poisjättöä ruokavaliosta, mutta en ole löytänyt niistä suurta apua turvotukseen. Nyt reissun jälkeen päätin, että jos kokeilisin sitten ihan kokonaan vehnätöntä ruokavaliota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuukausi vehnätöntä alkaa olla täynnä ja olo on ollut yllättävän hyvä! Oon jopa hieman yllättynyt siitä, että vatsan turvotus on hävinnyt kokonaan ja olo on ihan normaali minä hetkenä hyvänsä päivästä. Aion ehdottomasti jatkaa näin, mutta en haluaisi poissulkea sitä, etteikö silloin tällöin voisi herkutella tuoreella leivällä tai pullalla, tai vaikka sillä pastalla 😉 Toki ne satunnaiset herkuttelut varmasti myös vaikuttaisivat hieman oloon, mutta ehkä sen riskin silloin ottaisi! Ainakin pari viikkoa kuitenkin vielä aion olla ihan ilman vehnää.

Vehnätöntä ruokavaliota on ollut todella helppo noudattaa. Pullaa tai muitakaan vehnäherkkuja ei ole edes tehnyt mieli. Leivästäkin on ollut helppo olla erossa. Hiilareina ruuan kanssa olen syönyt perunaa, riisiä tai quinoaa. Välipalalla on olllut mukana riisikakut. Tän postauksen kuvissa on täysin vehnättömiä (ja varmaankin myös gluteenittomia) ruokia. Eli ilman vehnää pärjää aivan hyvin! Tietysti, jos vehnää kestää, ei siitä luopua tarvitse 🙂

Sellaisia ovat mun ensimmäisen kuukauden kokemukset vehnättömästä ruokavaliosta!
<3:llä Jenna

jenna

Yksi vastaus artikkeliin “Kuukausi vehnättömällä, miten se on vaikuttanut?”

  1. Täällä sama homma! Olen jokusen ajan ollut täysin viljattomalla, kun kyllästyin arpomaan mistä kaikki mahavaivani johtuvat. Rukiin, sipulin, kaalin, paprikan, omenan ja vesimelonin olen tiennyt jo jonkin aikaa aiheuttavan pahimpia väänteitä, mutta testailtuani huomasin, että ohra nousee ehdottomasti kärkisijalle! Ihmekkös, kun joskus oluen maistamisen jälkeen olo on kaamea ;D Oma kroppa on kyllä mielenkiintoinen kapistus, aina voi löytää uusia juttuja! Ja mikä parasta, helpoilla asioilla vielä auttaa sitä toimimaan paremmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta