Kuulumisia & ohje kerrosraakasuklaalle

Moikka! Mites teidän Itsenäisyyspäivän vietto sujui? Me vietettiin jo toista kertaa Itsenäisyyspäivää täällä Porvoossa mun vanhempien kanssa. Hyvää ruokaa ja Linnan juhlien katselua. Sellaista melko tavallista ja rauhallista. Välillä mukava niinkin 🙂 Alunperin oli tarkoitus käydä Vanhassa kaupungissa syömässä, mutta en vielä uskaltanut käden takia mihinkään lähteä. Kyllä kotonakin saa tehtyä tosi hyvää ruokaa ja nautittua perheen seurasta 🙂

Eilen uskalsin lähteä jo hieman pidemmälle kävelylenkille. Kilometreissä varmaan sellaiset huimat 2,5-3 km 🙂 Mutta oli siinäkin jo ihan tekemistä! Olkapää paranee yllättävän hyvää vauhtia, kun muistaa, että vasta huomenna tulee viikko leikkauksesta. Yötkin alkaa alun kipuilujen jälkeen helpottumaan. Edelleen herään 3-5 kertaa yössä, mutta Panacodia ei oo tarvinnut yöllä enään ottaa 🙂 Pieniä, mutta tärkeitä juttuja! 

Otsikossakin jo mainitsin, että taas jälleen kerran olis tiedossa resepti raakasuklaalle. Oon korvannut lähes kokonaan mun herkkupäivän herkuttelut näillä, mutta kannattaa edelleen muistaa, että raakasuklaassakin on niitä kaloreita ja se on yhtälailla herkkua kuin vaikkapa tavallinen suklaa tai jätski! Eli jälleen kohtuus kaikessa 😉 Mun mielestä näissä on lukuisien terveysvaikutusten lisäks myös yks hyvä puoli: Esim. Fazerin sinistä voisin vetää kerralla levyn, mutta raakasulaata riittää useimmiten pari kolme palaa ! Näppärää, eikö?!

Itsenäisyyspäivän kerrosraakasuklaa

Tumma kerros:

1 dl kaakaovoi
2 rkl kookosöljy
0,75 dl raakakaakaojauhe
1 rkl lucumajauhe
1 rkl riisinlesejauhe 
kookossokeria n. 3 tl

Sulata  ensin kaakaovoi vesihauteessa, lisää joukkoon kookosöljy. Tämän jälkeen sekoita mukaan myös jauheet ja lopuksi kookossokeria oman maun mukaan.

Jaa sula suklaamassa muottiin siten, että täytät muotit vain puoleen väliin ja laita pakkaseen puolen tunnin ajaksi.

Valmista seuraavaksi vaalea kerros.

Vaalea kerros:

1 dl kaakaovoi
1 rkl lucumajauhe
2 rkl riisinlesejauhe
halutessasi ripaus suolaa

Ota hyytynyt tumma suklaa pakastimesta ja kaada vaalea suklaa tumman päälle. Laita suklaa takaisin pakastimeen puoleksi tunniksi.

Herkuttele ! <3

Muistakaa käydä osallistumassa Plyoboxin arvontaan! Huomiseen asti aikaa 🙂 

Iloista viikon alkua!

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta