Lahjavinkkejä kuntoilijalle

Joulu lähenee hurjaa vauhtia ja varmasti monet pohtivat mitä sitä tänä vuonna pyytäisi lahjaksi, mitä vastaisi lahjatoiveita kyseleville tai mitä antaisi toiselle. Itse olen huomannut, että vuosi vuodelta lahjatoiveiden keksiminen on hankalampaa. Varsinkin, kun on jo vaikka ja mitä, ja yleensä jos jotakin akuutisti tarvitsee, käy sen ostamassa heti eikä odota esim. sinne jouluun saakka.
Aloin miettiä, että mitä voisi ostaa lahjaksi sellaiselle henkilölle, joka harrastaa liikuntaa. Kotona tai kuntosalilla taikka molemmissa, kuten allekirjoittanutkin. Tai henkilölle, joka haluaisi kuntoilun aloittaa. 
Oon ties kuinka monesti jakanut kotitreenivinkkejä täällä blogin puolella (ks. yläpalkista Treenivinkkejä) ja oon edelleen sitä mieltä, että myös kotona pystyy toteuttamaan vaikka kuinka hyviä treenejä. Tottakai se kotona treenaaminen vaatii hieman enemmän kuria itseään kohtaan, koska useimmiten kukaan ei ole vieressä kannustamassa tai patistamassa, mutta kun ottaa asiakseen tehdä treenin, niin tulostakin syntyy. Yhtälailla kotitreenin voi merkata sinne kalenteriin, jos se siten on helpompaa 😉 
Hieman eksyin aiheesta.. Eli millaisia lahjoja itse arvostaisin näin treenaajana ja uskon, että muutkin treenaajat voisivat arvostaa? (Sukulaiset huom. suurin osa löytyy jo 😉 ) 
Kahvakuula tulee ihan ensimmäisenä mieleen. Kuinka näppärä ja pieneen tilaan menevä kapistus kahvakuula onkaan. Sillä saa tehtyä nopeasti todella tehokkaan koko kropan treenin. Aloittelevalle naiselle noin 6-10 kg kuula on varmasti sopiva, miehille sitten ehkäpä 12-16 kg kuula toimii aluksi. Tietysti on hyvä hieman udella henkilön kuntotaustaa ennen kuulan ostoa 😉

TRX-narut on mun ehdoton hän hetken treenivälinesuosikki. Jälleen pieneen tilaan sopiva ja jokaiselle kuntoilijalle käypä treeniväline. Myös TRX:llä saa tehtyä koko kehon treenin tehokkaasti ja ideana naruissa on se, että kehon kulmaa säätämällä saadaan vastusta lisättyä. Narut voi myös laittaa oven yläreunaan kiinni, jolloin ylimääräisiä reikiä ei tarvitse seinään tai kattoon porailla 😉 Jos lahjabudjetti ei kestä ”oikeiden” narujen ostoa, myy esim. XXL-store muistaakseni halvempaa versiota, mutta varmasti ihan yhtä toimivaa.

Käsipainot, levytanko ja penkki. Tässä olisi setti jo hieman vaativammalle kotitreenaajalle. Käsipainot irrotettavalla kiekoilla ovat toki hyvä jo sellaisenaan, mutta jos meillä olisi yhtään enemmän tilaa menisi loppu settikin pukille tilaukseen!
Lihashuolto on myös yksi sellainen asia, jota (toivottavasti) mahdollisimman moni treenaaja tekee ja varmasti usein myös kotona. Niinpä esimerkiksi erilaiset foam rollerit tulisivat varmasti käyttöön. Rullaa tulee useimmiten myös käytettyä enemmän kuin vaikkapa venyteltyä.
Mitä muuta sitten voisi keksiä? Kuntosalikortti, Personal trainerin kanssa tunnin treeni, räätälöity saliohjelma, räätälöity ruokavalio, vaikka kuukausi yoogaia.com -palveluun, lahjakortti treenivaatekauppaan.. Onhan näitä 🙂
Oletko itse toivonut pukilta jotakin treenaamiseen liittyvää? Jos, niin mitä? 🙂 Tai tuleeko mieleen muita hyviä lahjavinkkejä?

Rentouttavaa sunnuntaita,

P.S. Käy osallistumassa Plyoboxin arvontaan! Tiistaihin asti aikaa 🙂 Jos et itse tarvitse, tässä olisi myös yksi lahjavinkki 😉
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta