Lenkillä

Tänään aamulla alkoi tuntua siltä, että tarvitsen vähän pidemmän aamulenkin. Jotenkin näin sairaslomalla ollessa on niin helppo jumahtaa muutamaksi tunniksi koneen ääreen selailemaan päivän tapahtumia ja kirjoittamaan blogia. Lisäksi vielä pari jaksoa Netflixistä ja jo alkaa tuntua, että kunnon happihyppely olisi paikallaan.
En vielä uskalla juosta, koska a) en halua kaatua tuolla jäällä ja b) en tiedä kestääkö oikea olkapää edestakaista liikettä ja juoksemisen mukana tuomaa tärinää. Joten päätin lähteä reippaalle kävelylle. Olen juossut viimeisen 10 vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti ja oikeastaan aina koiran tai koirien kanssa. Tänään tein poikkeuksen, jätin pojat syömään luita kotiin ja suuntasin lenkille ihan yksin. Varmaan ensimmäisen kerran 10 vuoteen!

Toisaalta on myös hyvä aloittaa reippaalla kävelyllä, jos ei ole pitkään aikaan käynyt juoksemassa. Sitten pikku hiljaa lisätä juoksua, esim. siten, että juokset/hölkkäät vaikka yhden katuvalotolppien välin ja kävelet 2 tai juokset minuutin, kävelet 2 jne. Pikku hiljaa kunnon kohotessa kasvattaa juoksun määrää ja vähentää kävelyn osuutta. Näin ei tule tehtyä sitä, että juoksee heti alkuun niin pitkälle kuin pystyy ja sitten laahustaa kotiin, kun kunto loppui kesken. Maltti on valttia tässäkin lajissa! 
Tein viime vuoden lopulla itsekseni pienen lupauksen siitä, että parannan aerobista kuntoani tänä vuonna. En kuitenkaan määritellyt mitään matkaa, joka pitää jaksaa juosta vuoden lopussa vaan lähinnä hapenottokyvyn kasvattamiseksi aion käydä lenkillä nyt useammin! Juokseminen ei vielä oo se lempparilaji, mutta toivottavasti siitä tulee edes sellainen, josta jollakin tapaa voi tykätä 😉
Tän päivän lenkki oli pituudeltaan 4 km ja kesti 40 minuuttia, vauhti siis sellaiset 5,7 km/h. Eli ”ihan ok”, mutta pitää huomioida se, että tuolla oli todella liukasta, eli aika varovasti joutui paikka paikoin menemään ja toisaalta pysähdyin ottamaan matkalla pari kuvaa 😉 No joka tapauksessa loppumatkasta oli jo ihan lämmin eli olen tyytyväinen!
Käytkö itse lenkillä? Onko sulla tavoitteita juoksemisen suhteen? 🙂 
Mukavaa perjantaita!
jenna

4 vastausta artikkeliin “Lenkillä”

  1. Mäkin oon nyt koittanut lenkkeillä vähän ahkerammin, lonkan takia se jäi taas joksikin aikaa. Mutta nyt kroppa toimii jälleen ja oon saanut sitä vetreytettyä (yllättävän kauan muuten meni, että sain kehon toimimaan ja vetreytymään treenitauon jälkeen). Kävellenhän mä siis vielä teen lenkit, mutta pikkuhiljaa ois tarkotus lisäillä juoksua lenkkeihin sen verran minkä kunto ja jalka antaa myöten. Kestävyyshän mulla siis romahti ihan törkeen paljon, joten sitä ois tarkotus parantaa. Jos vaikka puolimaratoninkin ottais uudelleen tavoitteeksi… 🙂

  2. Entinen lenkkeilyn vihaaja, nykyinen lenkkeilyn rakastaja täällä moi! Tai en tiedä voinko vieläkään sanoa että rakastan lenkkeilyä, mutta sanotaan niin että useimmiten se on ihan siedettävää 😉 Aloitin säännöllisen juoksulenkkeilyn vuosi sitten ja viime kesänä juoksin ensimmäisen puolikkaan, eli nopeasti se kunto kasvaa. Mulla toisaalta peruskunto oli aloittaessa aika hyvä, kun olen pelannut lähes koko elämäni koripalloa.. Ensi kesänä on edessä toinen puolimaraton ja tavoitteena parantaa huomattavasti aikaa 🙂 Kyllä se siitä lähtee!!

  3. Kiva kuulla, että sulla alkaa nyt jalka toimimaan 🙂 Kyllä se kunto siitä kohoaa nopeasti, kun vaan pystyt lisäämään sitä juoksua mukaan! Tsemppiä tavoitteeseen 😉

  4. Oi kiva kuulla, että niitä lenkkeilyn "rakastajiakin" löytyy 🙂 Ohoh! No kyllä se kunto nousee, kun vain säännöllisesti käy lenkillä 🙂 Kovasti tsemppiä sulle ens kesälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta