Loma muuttui arjeksi, eikä haittaa yhtään!

Kesäloman ensimmäinen osa on lomailtu. Toinen vuorossa sitten muutaman viikon päästä, mutta siihen asti pitäisi taas totutella arkeen 🙂

Tykkään kyllä tavallisesta arjesta sekä juuri sen tuomasta säännöllisestä rytmistä. Lomalla tulee helposti valvottua myöhään. Vaikka väsyttäisi kuinka ja paljon, ei nukkuminen välttämättä houkuttele. Varsinkin mökillä sitä on kiva iltahämyssä istuskella laiturilla ja ihmetellä hiljaisuutta. Unirytmin lisäksi myös ruokapuolesta lipsuu yllättävän helposti. Kyllä, myös allekirjoittanut!

Eli miten se loma meni noin niinkuin omasta mielestä?
Ruoka
Pääosin söin lomalla samalla tapaa kuin arkenakin. Salitreenien jäädessä tauolle loman ajaksi huomasin pian sen, että nälkä ei ollut yhtä suuri kuin rankkojen treenien kuuluessa arkeen. Eli annoskoot olivat kyllä nopeasti vähän pienempiä. Herkuttelu sekä alkoholin käyttö kuitenkin (yllätys yllätys!) lisääntyivät loman aikana. Onneksi kuitenkin kohtuudella eli mitään mässyöverejä ja kännejä ei tullut kyllä vedettyä kertaakaan! 😀 Näistä lipsumisista en pode huonoa omaatuntoa, mutta kun tiedostaa sen, että loma on ohi, niin nyt herkuttelu sekä etenkin sen alkoholin käyttö jäävät suurimmaksi osaksi pois. Tältäkin osin siis paluu normaaliin.
Treenit
Kuten jo mainitsin, salilla ei tullut treenattua kertaakaan lomalla. Tämä sen takia, että mökkimme lähellä ei ole kuntosalia, lähin varmaan tunnin ajomatkan päässä Joensuussa. Ja toisaalta myös siksi, että tykkään loman ajaksi ajoittaa kevyemmät treeniviikot. Antaa kropan ja mielenkin palautua kunnolla raskaammista treeneistä. En kuitenkaan kokonaan ollut treenaamatta, sillä huomaamatta sitä tulee kesällä tehtyä kaikenlaista hyötyliikuntaa sekä hieman raskaampaakin. Mm. polttopuiden teko, kottikärryillä niiden kuljettaminen haastavaa maastoa pitkin ja vielä halkominen ottivat aika koville. Lisäksi kävimme parin päivän vaellusreissulla ja tuli sitä SUP:pailtua, uitua (uimahallissa 😉 ), treenattua TRX-naruilla sekä oman kehon painolla. Eli kaikenlaista mukavaa ja erilaista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muut jutut

Mun mielestä yksi loman tärkeimmistä tehtävistä on nollata pää stressistä ja töistä. Kun työpaikan ovi napsahtaa kiinni takanasi lomalle lähtiessä, jää myös työasiat sen oven taakse (tämä pitäisi muistaa myös arkena). Laitan loman ajaksi työsähköpostin ilmoitukset pois päältä, jotta en jokaisen piippauksen jälkeen riennä tarkistamaan, olisiko viesti tärkeä. Tämä ”pään nollaus” onnistui kyllä enemmän kuin hyvin! Ja stressi häipyi jo loman alussa enkä kaipaa sitä enään takaisin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaikka loma olikin aika työntäyteinen, oli se silti loma. Syksyyn ajoittuva loman toinen osio on sitten enemmän sitä rentoutumista 🙂

Kirjoitteluintokin on palannut ja mulla on vaikka kuinka ja paljon postausideoita! Tulossa mm. juttua eilisestä asuntomessuvierailusta sekä tarkempi kooste siitä meidän vaellusreissusta.
Ihanaa viikon alkua,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta