Matkakuume ja omia kokemuksia matkustelusta

Olin 2 vuotias ollessani ensimmäisen kerran ulkomailla. Kreetalla. Muistan, että meidän hotellin vieressä oli piha, jossa oli kalkkuna. Tällä reissulla se ehkä jo syttyi. Nimittäin rakkaus Kreikkaa kohtaan.
Olen matkustellut jonkun verran muuallakin. Thaimaassa. Virossa. Ruotsissa. Nämä paikat siis ns. lapsuusiässä. Mieheni kanssa on koluttu Pariisi, Rooma, Kreeta (jo kahdesti), Teneriffa ja viime kesänä ennen syksyn Kreetan matkaa Korsika. Häämatkakohteena siis. 
Ulkomaita enemmän ollaan pyöritty ympäri Suomea. On vaellettu. Laskettu koskia. Ihmetelty leirintäalueita. Nautittu vesipuistoista. Lasketeltu. Koluttu lähes kaikki Suomen kansallispuistot. Nautittu. Mielestäni kaikkien pitäisi kyllä reissata edes jonkin verran Suomessa, sillä oma kotimaansa on hyvä tuntea 🙂

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011

Kreeta 2011
Kreetalla siis vierailukertoja on tullut jo huimat 4! Miksi? No se on ehkä se fiilis, mikä houkuttelee kerta toisensa jälkeen juuri Kreikkaan tai no sinne Kreetalle 😉 Ihmiset on ystävällisiä, ruoka on hyvää, maisemat kauniita. Merivesi on tosi kirkasta suurimmassa osassa saarta, esimerkiksi Elafonisiksen ranta oli ihan huikean ihana. 

Kreeta 2013
Kreeta 2013
Kreeta 2013

Eilen varattiin matka Lefkakselle. Eli nyt vaihdetaan saarta, hihhii! Olen kuullut, että myös Lefkakselta löytyy ystävällisiä ihmisiä. Jonkun lähteen mukaan Euroopan upeimmat hiekkarannat. Pohjois-osassa saarta on luolia, joihin pääsee snorklaamaan tai sukeltamaan. Keskellä saarta taas on vuoria, joissa voi tehdä vaikka vaellusreissun.

Eli harrastusmahdollisuuksia löytyy saarelta vaikka kuinka. Lännessä on niitä ihania turkooseja hiekkarantoja <3 En malta odottaa, että pääsee vetämään levyksi ja nauttimaan lämmöstä. Tai snorklaamaan kirkkaaseen veteen. Etelässä on hieman tuulisemmat rannat, joten sinne kannattaa suunnata, jos haluaa vaikkapa surffata. Idässä on mm. Nidrin kaupunki, joka on enemmän turistikaupunkina tunnettu. Nidrin rannalla on paljon eri vesiurheilumahdollisuuksia. 

Me otettiin hotelli siis tuolta lännestä tai oikeastaan luoteesta, Agios Nikitaksen kylästä. Ei mitään 5 tähden hotellia, mutta sellainen uusi kivan näköinen kuitenkin 🙂 Omalla parvekkeella ja merinäköalalla! Alla kuva Minos Beach:ltä Agios Nikitaksen kylän vierestä. Oioi!

blog.visitgreece.gr
relax1 The Enchanting Haven of Agios Nikitas
blog.visitgreece.gr

magic The Enchanting Haven of Agios Nikitas
blog.visitgreece.gr

Ennen tätä ihanaa romanttista saarta vietetään se kesäloma. Siihen olis nyt vielä se kolmisen viikkoa, mutta hyvää kannattaa odottaa! Eikös? 
Onko joku teistä lukijoista kenties vieraillut Lefkaksella? Olisiko hyviä matkavinkkejä? Tai oletko ihastunut kenties johonkin toiseen Kreikan lukuisista saarista? 

Tein äsken pihalla kahvakuulatreenin. Tästä lisää pian 🙂 On se kuulailu vaan rankkaa!
Nyt iltarahkaa nassuun!
Ihanaa viikkoa!
<3 Jenna
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta