Miksei mua väsytä enää koko aikaa?

Havahduin eilen siihen, että en ole väsynyt! Siis ihan uskomaton tunne! Miksi tästä nyt olen niin innoissani? No siksi, että olen ollut väsynyt varmaan jostain yläasteelta lähtien.. No oikeasti en vain muista, että koska olisi ollut sellainen päivä, että olen ollut virkeä muuten kuin ihan hetkellisesti kahvikupin tai karkkiöverien jälkeen. Siitä on varmasti todella pitkä aika.. Perusluonteeltani olen lähes aina iloinen, mutta en virkeä.

Ihmettelen sitä, että vihdoin väsymys on alkanut kaikota, koska nythän eletään pimeää aikaa. Aamulla aurinko vasta nousee, kun lähtee töihin. Illalla kotiin tullessa on sitten jo ihan pimeetä.. Eli auringolla ei tässä asiassa ole nyt osaa eikä arpaa.

minä

Mitä sitten olen muuttanut, että väsymys on muuttunut vireydeksi?

Suurin asia on varmasti se, että olen alkanut syödä terveellisesti, riittävästi sekä säännöllisesti. Lisäksi olen alkanut liikkumaan säännöllisesti. Työpäivän jälkeen ollaan otettu tavaksi lähteä lenkille ja tällä tavalla kroppa ja pää ikään kuin virittäytyvät uudestaan 🙂 Salitreenit kolmesti viikossa ovat myös hiljalleen muotoutuneet rutiiniksi. Stressiä olen saanut vähennettyä sillä, että iltarutiineihin kuuluu hetken venyttely tai joogaaminen, jolloin kroppa sekä mieli rentoutuvat.

Syömisen ja liikunnan lisäksi olen nyt kuukauden ajan ottanut lisäravinteena vitamiineja sekä omega-3:sta. Näiden lisäksi iltaisin ennen nukkumaan menoa otan vielä magnesiumia. Mulla on tällä hetkellä käytössä Scitec Nutritionin Multi Pro -valmiste, josta olen kyllä kokenut olevan hyötyä juuri tähän vireyteenkin.

Näiden lisäksi tärkeänä osana nukkumaanmenoajan säännöllistäminen. Pyrin menemään nukkumaan klo 22:00, jotta saan ne 7,5-8 h yöunet. Välillä nukkumaanmeno saattaa vähän venähtää, mutta kun ottaa tavoitteeksi sen kymmenen, tulee iltatoimet automaattisesti tehtyä niin, että sänkyyn ehtii hyvissä ajoin.

Tämän kummallisemmista kikoista ei ole kyse, mutta nämä ovat ainakin mulla toimineet positiivisesti!
Aurinkoa just sun päivään,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta