Miksei saisi olla juuri sellainen kuin haluaa?

Mun ei pitänyt postata koko viikonloppuna, mutta mieleeni tupsahti eräs juttu, jonka halusin jakaa.. Ja olihan tuo läppäri kiinni lähes koko viikonlopun!
Nyt Lahden Nordic Fitness Expon jälkeen (ja jo ennenkin) fitness-lajit ja -kilpailijat ovat olleet taas paljon esillä. Kisat ovat myös herättäneet keskustelua somessa ja esimerkiksi meillä kotona.
Useasti kuulen aika negatiivisiakin kommentteja kyseisiä lajeja koskien. ”Eihän toi voi olla tervettä” ”Toihan vie ihan kaiken ajan” ”Miten joku haluaa näyttää tolta”. Ehkä jopa enemmän negatiivisia kommentteja tulee kuultua kuin niitä positiivisia. Nämä siis ei ko. lajeja harrastavien suusta.
Itse en kilpaile fitness-lajeissa, mutta treenaan kyllä omien tavoitteideni mukaisesti. En ehkäpä niin usein kuin kilpailijat, mutta treenaan kuitenkin. Lisäksi syön 6 päivää 7:stä tarkan ruokavalion mukaisesti juuri siksi, että saavuttaisin tavoitteeni helpommin.
En ole ikinä ymmärtänyt, kun mulle joku on sanonut, että ”eihän sun nyt enää tartte käydä salilla”. ”Oot ihan hyvä noin”. ”Ethän sä enää sitä lihasta tartte lisää”. Miksi ei saa harrastaa ja tehdä just sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa? Miksei muut voi vaan olla iloisia vaikkapa toisen onnistumisista ja siitä, että on löytänyt oman lajin?
Mitä sen on muille väliä, jos haluaa isot lihakset tai on just sellainen kuin on? Jos haluaa nyt vaikka kilpailla fitness-lajeissa niin eikö heitäkin pitäisi enemmänkin tukea tavoitteessaan kuin moittia? Tarvitseeko toiselle sanoa päin naamaa että ei tykkää hänen ulkonäöstään? Musta ei pidä. Toki pitää muistaa se, että pitäisi koittaa elää mahdollisimman terveellisesti eli en terveydellisistä syistä kannata sairaalloista yli- enkä alipainoa, mutta ymmärsitte ehkä pointin?
Tällainen paasaus tähän väliin. ”Sano toiselle kuin haluaisit itselle sanottavan” pätisi hyvin tähän. Annetaanhan kaikkien olla sellaisia kuin ollaan ja tehdä sellaisia juttuja, joita halutaan? 🙂 Tuetaan kaveria ja sitä rataa 😉

Sori vaan, mutta aioin edelleen kasvattaa lihaksia (eihän mulla oikeastaan vielä ees oo niitä!) ja olla tällainen kuin oon!
Ihanaa viikkoa!
<3 Jenna
jenna

6 vastausta artikkeliin “Miksei saisi olla juuri sellainen kuin haluaa?”

  1. Niiiiiin samaa mieltä sun kanssa tästä asiasta 🙂 Eihän sitä millään voi kaikkia miellyttää, mutta onneksi itseä voi. En yhtään ihmettele miten usein elämäntapamuutoksen tekeminen on monille raskasta aloittaa, kun siinä alkumetreillä on jo niin paljon mielipiteitä siitä tuleeko se onnistumaan vai ei ja onko týyli oikea. Kaikille ei samat tavat toimi. Rakastan salilla käymistä itsekin, mutta en ole mitään fitnesstasoa. Eikai sitä mihinkään lokeroon tarvi aina kuuluakaan 🙂 Tsemppiä treeneihin! 🙂

  2. Näinpä! Ei todellakaan tarvitse "lokeroida" itseään, vaan tehdä sellaista mistä itse tykkää 🙂 Kiitos paljon! Samoin sulle 🙂

  3. Kiva kirjotus ja hyvin sanottu myös tuosta toisten tukemisesta! Itsellenikin merkkasi paljon toisilta saatu tsemppi kisadieetillä ja vieläkin nousee hymy kun muistelen niitä ihmisiä jotka jaksoivat kannustaa vaikkapa vaan ohimennessään! 🙂 Tsemppiä sulle omiin tavoitteisiin!

  4. Niin hyvä kirjoitus ja olen ihan samaa miettinyt! Nautin siitä ihanasta endorfiinisesta rentouden tunteesta, minkä saa, kun on salilla ensin antanut kaikkensa. Hyvällä ruokavaliolla voi hyvin ja reippaasti, ja maistuu herkkupäivänä sitten ne herkutkin paremmalta. Vielä en ole iso, mutta viimeistään parin vuoden kuluttua alkaa tässäkin kropassa olla kunnon lihaserottuvuutta, mikäli samaa treenitahtia jatkan mitä jo nyt muutaman vuoden. Olen onnellinen. Tulee kuitenkin paha mieli mullekin, kun luen netistä yms. miten rumasti kovaa työtä tekeviä fitness-kisaajia arvostellaan. Onko sellainen laiskanpulskea "vähän käyn salilla, etten lösähdä" -mentaliteetti joku ihmeellinen normi, jota kaikkien pitää noudattaa? Jos ei liiku ollenkaan, on huono, koska ei pidä huolta terveydestään. Jos liikkuu paljon, on huono, koska tekee itsestään ruman näköisen. Onko siis olemassa joku normimäärä, mitä ei saa rikkoa – suuntaan eikä toiseen? Siltä joskus vaikuttaa, ja sellainen ei kyllä ole mun mielestä reilua ketään kohtaan.

  5. Kiitos Laura! Tosi hyvä kommentti 🙂 Juuri näin, että jos itse on onnellinen, eikö sen pitäisi riittää muillekin?! Mun mielestä ainakin! Nykypäivänä taitaa vain olla "muotia" arvostella ja haukkua muita (esim. juuri fitness-kisaajia), tietämättä mitään muuta kuin sen miltä toinen näyttää. En tiedä onko se sitten kateutta vai mitä. Onko vain helpompi haukkua muita, jos itse haluaisi päästä samaan kuntoon, mutta ei ole rahkeita siihen? Mun mielestä niin kauan on hyvä, kun liikunta (ja elämäntavat yleensäkin) ovat terveellä pohjalla ja henkilö itse nauttii! Kuitenkin me itse tiedetään parhaiten, mikä juuri meidän kropalle ja mielelle on parasta 🙂

    Kovasti tsemppiä treeneihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta