Millainen on mun sairaslomapäivä?

Ennen joulua sain teiltä muutamia postausideoita. Yksi niistä oli ”Kerro sairaslomastasi. Millä täytät päiväsi ja teetkö jotain treenejä? Syötkö  eri tavalla?” Tässä tulee nyt ns. normipäiväni sairaslomalla (kuvat on otettu pari viikkoa sitten):
Klo 8:40. Herätyskello soi. Ajattelin alkaa ”vähän” skarppaan heräämisen kanssa 🙂 Sairasloman alussa nukuin tosi paljon. Keho vaatii selvästi enemmän lepoa, kun sen tarvii ”korjata” itseään. Puoli 11 heräämiset oli vielä 2 viikkoa sitten ihan normaaleja, tosin en silloin nukkunut yhtäkään yötä ilman muutamaa heräämistä, onneksi nyt alkaa rytmi tasoittua ja normalisoitua.
Ennen aamiasta teen päivän ensimmäiset olkapääjumpat. Ranteen pyöritystä, hauiskääntöä ilman painoja, pyörittelyjä ym.

Aamiainen. Sairaslomallakin oon onneksi saanut syötyä samalla tapaa kuin ennenkin. Alkuun nälkä ei ollut kummoinen eikä ruoka oikein maittanut, mutta pari päivää leikkauksen jälkeen alkoi ruokakin taas maistua 🙂 Rahkakin kuuluu siis edelleen päivään 🙂 Kuvan muistin ottaa vasta, kun puolet aamiaisesta oli jo syöty!

Nautin hitaista aamuista, jotka tavallisena arkena ovat vain haave. Ehtii selailla rauhassa uutiset ja uusimmat blogipäivitykset 🙂 Mr. A. on lenkittänyt koirat koko mun saikun ajan aamuisin, koska en oo uskaltanut lähteä vielä taluttamaan niitä. Pienetkin koirat saa aikaiseksi melkoisia riuhtaisuja, jotka ei oo tuolle olkapäälle hyväksi. Saatikka, että tuolla liukkaalla nyt kaatuisin..
Aamiaisen jälkeen päivittelen yleensä blogia ja yhtenä aamuna päivitin bannerinkin, se kesä kun meni jo 😉 Mitä muuten tykkäätte blogin uudesta bannerista? 

Blogin päivittäminen on ollut sairasloman aikana aktiivisempaa ja siihen on pystynyt keskittymään paremmin, kun ei ole kiire mihinkään ja ideoita voi miettiä rauhassa. Kun ehtii päivällä kirjoittelemaan, jää iltaisin aikaa muulle 🙂
Oon alkanut myös opiskella kieliä: ranskaa ja ruotsia. Molempia on tullut kouluaikana luettua, mutta käytön vähyyden takia suurin osa opitusta on siirtynyt johonkin mielen perukoille. Löysin Duolingo-sovelluksen puhelimesta, löytyy myös netistä, ja sen avulla oon nyt treenannut. Suosittelen kyllä tuota ohjelmaa kaikille, jotka haluaa opiskella helposti kieliä. Ainoa ”miinus” on se, että suomen kieltä ei ko. ohjelmassa ole, joten englantia on hyvä osata edes jonkin verran.. Sellainen 30 min – 1 h voi helposti mennä päivässä ranskan tai ruotsin opiskelun kanssa! 
Syön välipalan kahdentoista yhden aikaan. Edelleen välipalana toimii smoothiet sekä hedelmät 🙂 
Tässä sairasloman aikana oon löytänyt myös Netflixin. Welcome to Sweden ja Orange Is the New Black on jo katsottu 😉 Nyt, kun pystyy jo vähän tekemään jotain, on sarjojen katselu vähän vähentynyt, mutta yks tai kaks jaksoa kuuluu päivään.. Hyviä sarjoja saa muuten vinkata!

Jos oon aamulla herännyt aikasin ja syönyt aamiaisen ”aikaisin”, syön lounaan noin kahden paikkeilla. Myös lounas on säilyttänyt samat elementtinsä kuin ennen sairaslomaa. Tosin pari viikkoa sitten en vielä pystynyt ollenkaan käyttämään oikeaa kättä, joka teki esim. kanafileen pilkkomisesta haastavan. Tämän takia ollaan tehty sellaisia helpommin syötäviä ruokia, kuten italianpataa, kanapastaa ym. 🙂 
Jo pari viikkoa sitten uskalsin kantositeen kanssa kokeilla muutamia kyykkyjä. Olkapää ei ollut millänsäkään tästä, joten pari kertaa viikkoon oon varovasti tehnyt omalla painolla sekä jalkatreeniä että vähän vatsoja. Jos olet käynyt esim. olkapääleikkauksessa, kysy ensin fysioterapeutiltasi, millaista liikuntaa ja koska hän suosittelee!
Noin neljän aikaan olen tehnyt päivän toisen ”olkapäätreenin”. Tänään aamulla kävin fysioterapeutin luona sain seuraavien 3 viikon treeniohjelman. Nyt olisi tavoitteena lisätä olkapään liikkuvuutta ja parantaa arven kuntoa, saada siitä kestävä.
Sairasloman ekat 4 päivää olin koko ajan sisällä ja suurimman osan ajasta sohvalla puolimakuuasennossa. En voi kyllä suositella kenellekään, mutta minkäs voit :/ Onneksi 5 päivänä kivut alkoivat hävitä ja uskalsin ulos pienelle lenkille. Nyt olen käynyt 1-2 kertaa päivässä pidemmällä kävelylenkillä ja ”joululomalla” lenkit tuli tehtyä metsässä lumihangessa tarpoen. Eli tehokasta sekin!
Kuuden aikaan on normaalisti päivällinen. Ihan samalla tapaa mennään edelleen tämänkin ruuan suhteen kuin ennen 🙂 
Loppuilta menee usein blogin, telkkarin ja kodin laitoin parissa. Illalla saatan käydä saunassa, nyt kun siihen on tikkien poiston jälkeen mahdollisuus! Ennen nukkumaanmenoa on toki vielä iltapala sekä  päivän viimeiset olkapääjumppailut.
Sellainen on noin suurin piirtein mun tavallinen  sairaslomapäivä. Nyt olisi tarkoitus alkaa lisäämään treenejä alakropalle, mutta hitaasti ja rauhallisesti tässä edetään!
Aurinkoista vuoden viimeistä maanantaita!
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta