Mistä saat motivaatiosi?

J:

Välillä pysähdyn miettimään miksi jotkin asiat, joita aloitan eivät kannakkaan kovinkaan pitkälle. Tällaisia ovat viime aikoina olleet esimerkiksi tankotanssiharrastukseni sekä ranskan kielen opiskelu. Olen aina todella innoissani aloittamassa milloin mitäkin uutta harrastusta tai projektia, mutta voi olla, että menee pari kuukautta ja homma loppuu kuin seinään. Motivaatio aihetta kohtaan ei vain säily eikä siten asiaa jaksa väkisin jatkaakaan.

Miksi tosiaan jotkin asiat kestävät ja kulkevat mukana vuosia ellei lähes koko elämän ja miksi taas jotkin asiat ovat vain hetken huumaa? Uskon vahvasti, että taustalla yhtenä isona vaikuttajana on motivaatio.

Otetaan esimerkiksi kuntosalitreenaaminen, jonka aloitin jo monta vuotta sitten. Aluksi treenasin vahvasti vain ulkonäön takia ja muutaman kuukauden säännöllisen treenaamisen jälkeen kiinnostus alkoi laskea, koska ulkonäkö ei salitreenaamisella muutu parissa kolmessa kuukaudessa juurikaan. Ei isoja muutoksia, ei kiinnostusta. Välillä olin pidempiä taukoja pois salilta, välillä lyhyempiä. Vasta siinä vaiheessa, kun huomasin, että mun selkä ei pysy kivuttomana ilman säännöllistä treenaamista, jäin ns. koukkuun kuntosalitreenaamiseen. Edelleen ulkonäön muuttuminen timmimmäksi & lihaksikkaammaksi on kiva lisä, mutta se olo, jonka olen treenin avulla saavuttanut ja jota ylläpidän, motivoi huomattavasti enemmän. Selkä ei vihottele fasettilukon takia eikä päänsärystäkään niskajumien vuoksi ole ollut tietoa enää pitkiin aikoihin!

Motivaatiota on ainakin oman kokemukseni mukaan melkoisen haastava ylläpitää mitä tahansa asiaa kohtaan, jos taustalla ei ole ”oikeaa” syytä. Mikä tämä ”oikea” tai riittävä syy kenelläkin on, se on jokaisen itse pohdittava. Kun sen löytää, tekee asiaa paljon paremmalla fiiliksellä eikä homma tunnu pakkopullalta!

Kun innostut jostakin asiasta, mieti, miksi sitä haluat tehdä. Näin pääset varmasti helpommin alkuun ja sen alkuhuuman jälkeenkin jatkat 🙂

***

Lue myös edellinen juttu: Viikon 49 treenikooste & tavoitteet treenin suhteen loppu vuodelle

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta