Mitä on hyvinvointi? – Mun näkökulma

Rasvattomat reidet, pyöreät pakarat ja olkapäät sekä ehdottomasti sixpack! Tätäkö se hyvinvointi on?

Ehkä joillekin, mutta mulle se on kyllä melkeinpä kaikkea muuta. Edelliset ovat kiva plussa, jos joskus sellaiset saavuttaisi 😉 Mutta jos ei, niin ei se maailma siihen tule kaatumaan! Mistä se hyvinvointi siis koostuu? Koska voin sanoa, että kyllä, voin hyvin. Olen hyvinvoiva.

”Hyvinvointi viittaa yleiskielessä vaurauteen ja hyvään terveydentilaan. Yhteiskunnallisena käsitteenä hyvinvoinnille on erilaisia määritelmiä ja mittareita. Hyvinvointi koostuu useista tekijöistä, sekä mitattavista asioista että yksilökohtaisista arvostuksista ja tuntemuksista. Mitattaviksi hyvinvoinnin osatekijöiksi luetaan yleensä terveys, elinolot ja toimeentulo. Elinolojen käsitteellä voidaan kuvata hyvinvoinnin aineellista pohjaa. Yksilöllisiksi hyvinvoinnin osatekijöiksi luetaan taas sosiaaliset suhteet, itsensä toteuttaminen ja onnellisuus. Nämä hyvinvoinnin eri osatekijät tukevat yleensä toinen toistaan.” Wikipedia

Sosiaaliset suhteet, onnellisuus, hyvä terveydentila niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Näiden lisäksi riittävä toimeentulo. Näimä kaikki (ainakin) ovat osa sitä käsitettä, jota kutsun hyvinvoinniksi.
Sosiaaliset suhteet ovat todella suuressa osassa jokapäiväistä menoa niin kotona kuin työssäkin sekä muuten arjessa. Tärkeintä hyvinvoinnin kannalta on ehdottomasti suhde omaan perheeseen. Eniten ainakin muhun vaikuttaa suhde läheisiin. Kun se on kunnossa, on olo jotenkin todella hyvä ja turvallinen. Lisäksi on ihanaa, kun on muutama todella hyvä ystävä, joille voi purkaa huolet ja murheet ja iloita pienistäkin asioista!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onnellisuuteen vaikuttaa mun mielestä jo todella monet osatekijät. Jos jokin hyvinvoinnin osatekijöistä horjuu, saattaa olla, että joutuu miettimään hetken, kun kysytään ”Oletko onnellinen?”. Toisaalta useimmiten sitä tuntee itsensä onnelliseksi, vaikka kaikki asiat eivät olekaan ”täydellisesti”. En nyt avaa tätä kohtaa enemmän, koska tästä tulisi varmaan megakokoinen postaus, mutta toivottavasti ymmärsitte pointin? 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hyvä terveydentila. Sekä fyysisellä että henkisellä puolella. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen tyytyväinen fyysiseen terveydentilaani, mutta en sano, etteikö siinä olisi kehitettävää. Olen tyytyväinen siihen mitä olen saavuttanut ja millä tavalla. Henkinen puolikin alkaa olla aika lailla kunnossa. Välillä tulee niitä hitusen heikompia hetkiä, kun vaikkapa stessitasot nousevat pilviin ja tuntuu, että mikään ei ole hyvin. Mutta useimpina hetkinä olo on myös henkisesti todella hyvä!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Riittävä toimeentulo. Molemmat osapuolet meidän perheessä on vakituisessa ja mukavassa työssä. Raha on tottakai asia, joka vaikuttaa paljon siihen, miten on mahdollista mennä ja harrastaa. Mitä on mahdollista hankkia jne. Tätä kohtaa en enempää lähde avaamaan, on se jo kuitenkin sen verran henkilökohtainen juttu, mutta mun mielestä yksi hyvinvoinnin osatekijöistä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitä enemmän alan pohdiskella näitä hyvinvoinnin komponentteja, sitä enemmän sieltä löytyy erilaisia alakohtia. Mutta tässä on nyt tällainen yleiskatsaus siihen, mitä hyvinvointi mun mielestä on.
Mistä hyvinvointi sun mielestä koostuu?
Aurinkoa viikkoon,
<3:llä Jenna

jenna

2 vastausta artikkeliin “Mitä on hyvinvointi? – Mun näkökulma”

  1. fitfashionissa ei ole kyse hyvinvoinnista. meni puurot ja vellit sekaisin.

  2. Kiitos kommentista [email protected] 😀 "FitFashionin blogeissa käsitellään urheilun lisäksi myös erilaisia alateemoja kuten muotia, hyvinvointia, ruokavalioita ja elämäntyyliä." lähde: fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta