Mitä syön klo 11?

Vähän hitaalla tahdilla saatte näitä mun ruokapäiväkirjapäivityksiä, mutta nyt on päästy jo lounaaseen asti! Ehkä kuukausi pari niin ollaan iltapalassa 😀 no toivottavasti kuitenkin nopeemmin.. Tämä ruokapäiväkirjapostaus-idea tuli eräältä lukijalta ja muitakin ideoita saa ja pitää laiittaa! 🙂 Kiinnostaisiko esim. sellainen Q&A -tyyppinen juttu? 

Mutta mennään nyt kuitenkin takaisin asiaan eli lounaaseen. Aamiaisen esittelin tuossa taannoin ja nyt sitten seuraava ateria, joka mulla on lounas. Viikolla töissä lounasaika ajoittuu noin klo 11. Joidenkin mielestä ehkä melko aikaista, mutta oon niin tottunut siihen tässä vuosien varrella, että mitä sitä hyvää vaihtamaan 😉

Tehdään Mr. A:n kanssa yhdessä meidän lounaat, kuten muutkin päivän ateriat. Hyvin harvoin tulee käytyä syömässä ns. valmiissa pöydässä lounastakaan. Mulle tää on muodostunut hyvinkin rutiininomaiseksi tavaksi, koska voit tehdä vaikka lounaan samalla kuin päivällisen. Kerralla vaan isompi satsi 🙂 Alkuun punnitsin tosi tarkkaan miten paljon syön mitäkin. Nykyään saatan silloin tällöin punnita ruokia, mutta arvoimallakin pääsee jo pitkälle. 

En taaskaan kerro mitään tarkkoja määriä kuinka paljon syön proteiinia tai hiilihydraatteja, koska me ollaan kaikki erilaisia ja tarvitaan eri määrä energiaa. Lautasmallin mukaan täällä kuitenkin noin suunnilleen mennään ja se on kyllä hyvä mittari edelleen! Ja jos oot syömisen jälkeen kylläinen eikä kiljuva nälkä ehdi ennättää ennen seuraavaa ruokailua, niin homma luistaa jo melko hyvin 🙂 

Toki ruuan terveellisyydestä koitan pitää kiinnin niin paljon kuin mahdollista enkä tässä nyt avaa herkkujuttuja sen enempää, niiden aika on myöhemmin. Mutta juuri se, kun tekee itse, voi vaikuttaa vaikkapa paistorasvaan ja siihen, että laittaako kanan päälle kermaa vai jättääkö maustamisen vaikka sille suolalle & pippurille. Maybe you get the point? 

Mun muovisessa lounasboksissa ruoka ei näytä näin hyvältä kuin kuvat, jotka oon ottanut viikonloppulounaista. Kuitenkin raaka-aineet ja määrät pysyy suunnilleen samoina joka päivä. Eli esimerkiksi kanaa, vaikkapa lohta tai jauhelihakastiketta. Täysjyväpastaa, tai joskus harvoin perunaa. Salaattia, melko paljon! 

Mistä sun lounas koostuu? Teetkö sen itse vai käytkö ravintolassa? 🙂

Nyt syömään  😉

<3 Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta