Miten rakennusprojekti vaikuttaa parisuhteeseen?

Monesti olen kuullut sanottavan, että jos parisuhde selviää rakennusprojektista, selviää se mistä vain. Raksaprojekti on kuuleman mukaan sellainen iso koetinkivi, joka ratkaisee parisuhteen tulevaisuuden.

En voi väittää etteikö näissä väittämissä olisi perää. Meidän raksaprojekti eroaa haastavemmista siten, että me rakennutetaan talo eli ammattilaiset tekevät sen meidän puolesta todella valmiiksi. Haastavin skenaario on varmasti sellainen, jossa lapsiperhe alkaa rakentaa taloa. Äiti hoitaa lapset, ruuat sekä normaalin arjen pyörityksen, sekä tietysti osallistuu päätöksiin ja joihinkin juokseviin asioihin, mutta jossa isä sitten viettää kaikki illat ja viikonloput raksalla taloa valmiiksi tehden. Tähän esimerkkiin ei oikein se parisuhteen hoito taida mahtua? Illalla miehen tullessa kotiin sanotaan ”hyvää yötä” ja aamulla ”hei hei”.

Miten tämä projekti sitten on vaikuttanut meidän parisuhteeseen? Siitä taitaa olla kohta vuosi, kun päätettiin, että lähdetään tällaiseen hommaan mukaan. Sopivaa valmista omakotitaloa ei tuntunut löytyvän sitten millään, joten päädyttiin rakentamaan sellainen. Alku kului todella nopeasti, kun hoidettiin erilaisia sopimuksia ja tehtiin päätöksiä suuremmista linjoista. Tämän jälkeen sitten vain odoteltiin, että homma lähtee todenteolla alkuun. Ajan kuluessa viivästyksiltä ei vältytty ja nämä tietysti pistivät hieman pinnaa kireälle. Saatoin jonain hetkenä jopa uhata, että jätän homman kesken ja muutan koirien kanssa omaan asuntoon. No, näin ei ole käynyt ja tällaiset ajatukset ovat pyörineet päässä vain silloin, kun on ollut todella väsynyt ja tuntunut siltä, että ei tästä vaan tuu mitään. Hassua on se, että meidän tapauksessa edes se parisuhteen toinen osapuoli ei pysty millään tavalla vaikuttamaan esimerkiksi juuri aikatauluun, vaan se kaikki on rakennuttajan puolen ”ongelmia”. Eikä aikataulustakaan oikeasti olla kuin pieni hetki jäljessä, ennen kuuminta kesää päästään jo muuttamaan!

Suurimmat materiaalivalinnat ym. ollaan pystytty tekemään  yhdessä suhteellisen helposti. Onneksi meillä on todella samanlainen maku sisustuksen suhteen! Joitain asioita toinen on päättänyt enemmän kuin toinen, esimerkiksi päivitin sähkösuunnitelman järkeväksi, koska se on osa alaa, jota olen opiskellut, mutta tässäkin huomioiden toisen tarpeet esimerkiksi ”musiikkihuoneessa” sekä olkkarissa television takana.

Summa summarum: Rakennusprojekti on ottanut koville meidänkin parisuhteessa. Riidoilta ei ole vältytty, mutta onneksi ne ”verisimmät” on tässä projektissa jääneet pois ja olemme päässeet aina yhteisymmärrykseen 🙂 Loppujen lopuksi tämäkin juttu on varmasti lujittanut meidän suhdetta ja jatketaan yhdessä tulevaisuudessakin <3
Raksaprojekti jatkuu vielä!
<3:llä Jenna
P.S. Juuri eilen ajattelin, että ajatuksenlento ei toimi ja pidemmät tekstit saavat jäädä toistaiseksi. No, tässä nyt oli hieman pidempi sellainen 😉

jenna

2 vastausta artikkeliin “Miten rakennusprojekti vaikuttaa parisuhteeseen?”

  1. Meillä on työn alla valtavan laaja remontti, mitä voisi melkein jo verrata uuden rakentamiseen. Ja koska halutaan päästä mahdollisimman edullisesti niin tehdään kaikki itse mitä vain pystyy.
    Budjetin ja työn määrän takia aikataulu on levähtänyt pahemman kerran ja meillä ei ole mitään muuta elämää tällä hetkellä. Eikä myöskään puhuta mistään muusta, kuin tästä projektista.
    Tää kyllä syö parisuhdetta aikalailla ja ollaankin puhuttu, että jos ollaan vielä yhdessä kun saadaan kaikki tehtyä niin sitten voidaan mennä jo suoraan naimisiin 😀 Tän jälkeen ei kyllä mikään voi erottaa meitä. hah 😀

  2. Äh! Voin vain kuvitella teidän tilanteen! Toivottavasti kaikki päättyy hyvin ja teidän hääkelloja soitetaan rempan valmistuttua 🙂 Tsemppiä kovasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta