Mites se lepo?

J:

Sitä asettaa kummasti itsellensä tavoitteita liikunnan ja ruuan suhteen. X määrä treeniä kuntosalilla per viikko, tähän lisäksi treenit koiran kanssa, lenkkeily sekä kait sitä ehtisi tehdä vielä tehokkaan treenin kahvakuulankin kanssa. Vielä kun muistaa syödä terveellisesti ja riittävästi, herkutella on suotavaa vain lauantaisin. Illalla on aivan poikki, plärää kännykkää vielä hetken ennen nukkumaanmenoa ja aamulla sitten ihmettelee, miksi herääminen on niin vaikeaa. No, ehkä se johtuu vain tästä pimenevästä syksystä?

Vai olisiko sittenkin kyse liiasta suorittamisesta ja siitä, että ei vain osaa rauhoittua? Hesarissa oli 20.10.16 todella hyvä ja ajattelemman pistävä juttu (klik!) siitä, että lepo on uusi trendi terveellisten elämäntapojen saralla. Vaikka illalla väsyttää, voi kroppa käydä niin ylikierroksilla, että uni ei ole enää riittävän ”tehokasta”, syvää.

Tämä on asia, johon todellakin pitäisi alkaa opetella. Rauhoittumaan ja pyhittämään se viimeinen tunti ennen nukkumaanmenoa lukemiselle tai vaikka rauhalliselle venyttelylle. Sitä ”huomaamattaan” katsoo ne kymppiuutiset vaikka samat uutiset tulivat jo seitsemältä, ja saattaa vielä uutisten jälkeen tehdä iltapalaa sekä lukea puhelimesta uusimpia juttuja blogeista tai muuten vain selailla fb:n tapahtumia. Treenimäärät eivät ole niin suuret, että niistä tarvitsisi alkaa tinkiä, koska kyllähän sitä treeniäkin vain ihminen tarvitsee 😉 Sopivissa määrin toki! Mutta lepo on se asia, jota ei pitäisi jättää paitsioon. Päin vastoin!

jenna

2 vastausta artikkeliin “Mites se lepo?”

  1. Mulla on ollut hirmuisia vaikeuksia opetella menemään nukkumaan aikaisin. Opiskeluaikoina ennen internettiä ei todellakaan ollut samaa ongelmaa. Telkkarista ei tullut mitään yömyöhään. Hetken luki sängyssä kirjaa ja sammutti valot.

    Nykyään näitä "ai niin, mä vilkaisen vielä tän yhden" -juttuja tulee ihan liikaa. Ihan tietoisesti olen päättänyt, että läppärin kansi menee kiinni kymppiuutisten jälkeen ja rupeen nukkumaan. Alkuun oli todella vaikeaa, kun olen tottunut valvomaan todella myöhään.

    Monesti näiden vilkaisujen kanssa käy niin, että väsymys menee ohi. Olis ihan valmis unille, mutta muutaman vilkaisun jälkeen piristyy niin paljon, että unta saa odotella monta tuntia.

    Koirat on olleet vähän ihmeissään, kun aamulla revitään ennen kuutta jo ensimmäisen kerran ulkoilemaan. Toisen mielestä se on pöyristyttävää ja oksettavaa touhua.

    • Tuo on kyllä ihan totta, että alussa rytmin muuttaminen on haastavaa! Mutta varmasti se palkitsee, kun siinä lopulta onnistuu, kuten mainitsit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta