Muffinssiohje

Itsenäisyyspäiväksi sain idean leipoa muffinsseita. Etsin synttälahjaksi saamastani Leivonta-kirjasta hieman talvisemman ohjeen ja päädyin omena-kaneli -muffinseihin. Ohje oli hyvinkin helppo! 
Ainekset (6 kpl, itse tein tupla-annoksen)
85 g kokojyvävehnäjauhoa
70 g vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelijauhetta
40 g ruskeaa hienoa sokeria
2 pientä omenaa 
1,25 dl maitoa
1 muna
4 rkl voita sulatettua
Kuorrute
12 ruskeaa sokeripalaa murskattuna
0,5 tl kanelia

Alkuun siivilöitiin jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli kulhoon. 

Tämän jälkeen lisättiin sokeri. 

Toisessa kulhossa sekoitettiin maito, kananmunat ja voi ja sekoitettiin seokset keskenään. Lopuksi pieneksi pilkotut omenat sekoitettiin kevyesti taikinan joukkoon.
Taikina jaettiin muffinssivuokiin. Itse käytin silikonista vuokaa, mutta perus paperisetkin käyvät tietysti 🙂

Kuorrutteeksi ohje kehoittaa ruskeita sokeripaloja ja kanelia, mutta itse jätin ne nyt tällä kertaa pois. Makeutta ei siis lopullisissa tuotteissa ollut hirveästi, mutta juuri sopivasti, jos ei äklömakeasta tykkää!

Tämä ohje ei sitten ole kaloriton 😛 Mutta mitäs se, jos silloin tällöin herkuttelee!
Treenaamaankin on ehditty ihan mukavasti, mutta itsenäisyyspäivä meni kyllä ihan rentoillessa ja neuvoessa uuden lasisen välioven asennuksessa wc:n ja kylppärin väliin 🙂 Lisäksi kävimme vanhempieni kanssa syömässä Gabriel 1763 -ravintolassa. Vanha Porvoo näin talvisaikaan on kyllä kaunis! Ja tietysti ne ”linnan juhlat” tuli katsottua 🙂 
Treenikuulumisia kirjoittelen tarkemmin alkuviikosta! Nyt hyvää yötä !

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta