Mustikka-sitruuna -raakakakku

Vihdoin tein sen, nimittäin ensimmäisen raakakakkuni! Ei siitä nyt ihan niin hieno tullut, kun olin ajatellut, mutta ens kerralla sitten parempi 😉 Maku kuitenkin oli ihan täydellinen! 

Etsiskelin netistä erilaisia ohjeita näihin raakakakkuihin ja päädyin yhdistelemään osia sieltä ja täältä ja lopulta ottamaan mukaan jotain omaakin. Mustikkaa ja sitruunaa. Nam! Ohje tulee tässä:

Mustikka-sitruuna -raakakakku
Pohja:
1,5 dl mantelirouhetta
reilu 3 dl kuivattuja taateleita (pehmeätkin käyvät)
3 rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Täyte:
3,5 dl päivän ajan liotettuja cashew-pähkinöitä
2 dl kookosöljyä (juoksevana)
2:n luomusitruunan mehu
3 rkl hunajaa
Lisäksi marjoja, itse käytin siis mustikkaa 🙂 
Tällä ohjeella tulee sellainen vähän matala, ehkä piirakkamainen ”kakku”, jos siis vuoka on 24 cm halkaisijaltaan. Pienempään toki enemmän kakkumainen, mutta tee vaikka tuplatäyte, niin saat kakkuun korkeutta! Tätä aion itse kokeilla ensi kerralla 😉
Ensin valmistetaan pohja. Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sauvasekoitinkin toimii. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte aloitetaan blendaamalla kaikki ainekset, paitsi marjat, sileäksi tahnaksi. Tämän jälkeen levitä reilu puolet täytteestä pohjan päälle ja jätä loput vielä blenderiin. Laita joukkoon marjat ja blendaa loppu täyte. Tässä jouduin hieman laittamaan vettä täytteen sekaan, jotta blenderi jaksoi pyörittää. Kaada loppu täyte edellisen päälle.
Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen ja odota, kunnes kakku on jähmettynyt.
Nauti!

 

  

 

Ootko kokeillut raakakakkujen tekemistä? Mikä maku on sun lemppari? Ja hyviä reseptivinkkejä saa jakaa, kiitos 🙂

Maukasta torstaita!
<3 Jenna
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta