Niin myötä- kuin vastamäessä

Parisuhde. Avioliitto. Papin aamen ja otsikossakin olevat sanat. Meillä on yhteistä taivalta takana jo reilu seitsemän vuoden ajalta ja naimisissa ollaan oltu reilu pari vuotta.

Meille oli varmasti melko pian ensitapaamisen ja seurustelun aloittamisen jälkeen selvää, että tämä suhde ei tule olemaan sellainen ”nopea juttu”, vaan että meillä oikeasti synkkaa ja toisen kanssa haluaa jakaa koko elämänsä. Alkusuhteen aikana asuttiin eri kaupungeissa ja tämä entisestään vahvisti suhdetta. Vuoden jälkeen oltiinkin jo kihloissa ja asuttiin yhdessä. Kahden vuoden jälkeen  ostettiin asunto ja viiden mentiin naimisiin. Rauhallista menoa.

Uskon, että jokaiselle on olemassa se yksi oikea ja uskon, että olen löytänyt omani. En osaa jakaa mitään kovin kummoisia neuvoja hyvään parisuhteeseen, mutta tärkeimpinä ovat mun mielestä keskinäinen luottamus, toisen kunnioittaminen sekä toisen asioista kiinnostuminen, pienet välittämisen osoitukset päivittäin sekä yhdessä tekeminen edes silloin tällöin. Anteeksiantoa on joutunut myös treenaamaan vuosien varrella! Riitoja sekä erimielisyyksiä saa ja pitääkin olla, mutta jonkinlaiseen kompromissiin on lopulta hyvä päästä. Ei vihaisena nukkumaan 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi mun tän hetken suosikki ohjelmista on Ensitreffit alttarilla. Sarjan henkilöt ovat todella rohkeita, kun ovat uskaltaneet ottaa suuren ja varmasti pelottavankin askeleen sen oikean löytämisen toivossa. Sarjassa on kolme asiantuntijaa, joista yksi eräässä jaksossa sanoi, että parisuhteen osapuolet ovat tottakai erilaisia, mutta sen sijaan että lähtisi toista hirveästi muuttamaan, koittaakin oppia hyväksymään toisen erilaisuuden ja tavat tehdä asiat toisin kuin itse.

Voin sen verran raottaa meidän suhteen verhoa, että me ollaan joissakin asioissa todella erilaisia, mutta joissain hyvinkin samanlaisia. Varsinkin suhteen alussa toisen tapojen hyväksyminen oli haastavaa (etenkin mulla), mutta kyllä se lopulta onnistui! Joihinkin asioihin ja tapoihin ollaan myös löydetty uusi, yhteinen tapa, joka ei sekään ole huono juttu.

Tämän kivan rakennusprojektin myötä, joka muuten sattui osumaan juuri ”sopivaan” seitsemän vuoden yhdessäolon aikaan, on kyllä suhteen särmät jälleen hiljalleen hioutuneet. Vaikka me ei itse rakenneta (onneksi!), ei stressiltä ja pieniltä tunteen purkauksilta ole vältytty. Vaikka kuinka ihmiset sanoivat ennen projektiin ryhtymistä, että se tulee koettelemaan suhdetta, vasta nyt, kun sitä hetkeä elää, sen ymmärtää. Onneksi tosiaan valitsimme ehkä sen hitusen helpomman vaihtoehdon, ainakin suhteen kannalta helpomman vaihtoehdon, ja meidän tehtäväksi on jääneet vain ne kaikki päätökset 😀 Muut hoitaa itse rakentamisen. En edes tiennyt, että esimerkiksi väliovien kahvatkin pitää päättää! Millaiset meillä edes on tällä hetkellä? Yksi iso päätöksen aihe on myös ollut keittiö, mutta siitä teen teille kokonaan oman postauksen.

Niin myötä- kuin vastamäessä. Nyt eletään jotain sellaista vasta- ja myötämäen sekoitusta, ei kuitenkaan tasaista, vaan välillä mennään lujaa alas ja sitten taas kavutaan ylös. Tätä kai se avioliitto sitten on, mutta hetkeäkään en antaisi pois! En edes rakennusprojektia. Ehkä juuri nämä mäet tekevät elämästä mielenkiintoisen!?
Tällainen sekavahko postaus tällä kertaa,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta