Omat kokemukseni diettaamisesta

Fitness ja terveyshypetys pitävät edelleen lippua korkealla. Erilaiset dietit, niin kisadietit fitnesskilpailijoilla kuin kaikenlaiset ”näin laihdut 4 kg viikossa” -ruokavaliot ovat pinnalla. Millaisia kokemuksia mulla sitten on dieteistä?

Vastaus on aika yksinkertainen: ei ole kokemuksia. Tai oikeastaan ehkä sittenkin, mutta ei niistä ”pussikeitoista” eikä ”fitnesskisadieteistä”. Onhan mulle laadittu viimeisen 3 vuoden aikana monen monta ruokavaliota, mutta aina ne ovat koostuneet täysin tavallisesta ruuasta ja syy näihin on se, että olen halunnut tukea salilla käymistä oikeanlaisella ruualla ja mikä tärkeintä, myös oikealla määrällä sitä ruokaa. En nyt tarkoita etteikö esimerkiksi fitnesskilpailijat söisi sitä ihan tavallista ruokaa, mutta heillä syöminenkin on paljon tarkempaa kuin tällaisella tavallisella salipirkolla 🙂 Silloin reilu 3 vuotta sitten vain laihduin, koska en ymmärtänyt paljonko ”polttoainetta” kroppa tarvitsee, että esimerkiksi se lihas kasvaa. Nyt sitä on jo oppinut kuuntelemaan kehoaan ja osaa syödä riittävästi ja myös riittävän usein. Mutta siis minkäänlaisesta kiristelydietistä tai vastaavasta ei mulla ole minkäänlaista kokemusta, lähinnä vain oman ruokavalion siistimisestä.

Mutta onko dietti ja ruokavalio sama asia? Kyllä ja ei, riippuu varmasti miltä kantilta asiaa tarkastellaan. Englanninkielinen sana ”diet” kääntyy kyllä ruokavalioksi, mutta myös esimerkiksi laihdutuskuuriksi. Ota tästä nyt sitten tarkalleen selvä! Mutta se, onko dietti aina järkevä, se on sitten asia täysin erikseen.

Itse olen ottanut viime aikoina todella rennosti syömisten suhteen. Perusrunko pysyy kasassa, mutta esimerkiksi jätskiä tulee kyllä syötyä, ehkä jopa vähän liikaakin 😉 Herkuttelu kerran pari viikossa kohtuudella on mun mielestä ok ja tällaista runkoa olenkin noudattunut, mutta jotenkin se sokeri vaan on taas stressin ja kiireen keskellä päässyt koukuttamaan ja pahasti. Ei tässä tämänhetkisessä jokapäiväisessä mässäilyssä nyt ainakaan ole järjen hiventä!

Omasta mielestäni hyvin pitkälle pärjää  ihan tavallisella terveellisellä ja monipuolisella ruualla kunhan sitä syö itselle sopivia määriä ja muistaa säännöllisyyden. Allergiat ja yliherkkyydet ym. ovat sitten aina asia erikseen.

Oletko kokeillut ns. ”hittidiettejä” vai menetkö ruuan suhteen rennosti? 🙂
<3:llä Jenna

P.S. Voit nyt myös liittyä blogin lukijaksi oikealla sivupalkissa Lukijat-kohdassa! 🙂 
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta