Onko aina pakko treenata?

Eli asiaa motivaatiopulasta sekä kyllästymisestä.

Kun jotain asiaa tekee paljon ja vähän päälle. Todella pitkään ja hartaasti. Viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, tulee väistämättä välillä jaksoja, että ei vain huvita eikä kiinnosta. Tämä on ihan normaalia (ainakin allekirjoittaneella!) eikä näinä hetkinä kannata alkaa sen kummemmin itseään mollaamaan.

Mutta mitä sitä pitäisi tehdä, kun motivaatiopula yllättää?

Useilla toimii jokin tavoite sekä kannustin. Kannattaa miettiä, että mikä se oma tavoite olikaan? Onko se esimerkiksi virkeämpi olo, 3 kertaa viikossa liikuntaa, 3 kg:n painonpudotus vai kenties 10 km matka juosten? Jos tavoitteesi on kovin suuri, kannattaa matka pilkkoa pienempiin välitavoitteisiin. Kun saavutat tavoitteen, voi joillakin toimia pieni kannustin/palkinto mukavana tsempparina yrittämään seuraavaa tavoitetta!

Allekirjoittaneella alkuvuosi on ollut kuntosalitreenien kanssa todella takkuista. Rakastan salitreeniä, se on juuri niin mun laji, kuten joku nyt vaan voi olla. Mutta kuten alun kappaleessa mainitsin, välillä ei vaan jaksa eikä kiinnosta. Nyt, kun tätä takkuista alkua on takana jo jonkin aikaa, päädyin siihen, että annoin Anssin suunnitella mulle viikko-ohjelman sekä pitää huolta siitä, että noudatan sitä. Jos lipsun, oli rangaistuksena hiit-treeni. Jos taas pääsen tavoitteeseen, oli palkintona treffit 😉 Molemmissa tapauksissa mun mielestä hyvät panokset, mutta toki pyritään nyt siihen, että liikuntaa tulee viikolle sopivasti! Tarkemmin kerron suunnitelmasta piakkoin 🙂

Eli jos alku tuntuu haastavalta, laadi juuri vaikkapa viikko- tai kuukausisuunnitelma ja pysy siinä. Jos lipsumisia tuntuu edelleen tulevan voit sopia vaikkapa ne treenit kaverin kanssa tietyille päiville tietylle kellonajalle. Kun sitoo toisenkin mukaan, ei enää kehtaa olla menemättä niin helposti! Kun muutaman viikon on ollut aktiivinen ja taistellut mukavuudenhalua vastaan, alkaa homma varmasti jo tuntua luontevalta eikä se lähteminen ole enää kynnys.

Näillä viikoilla kohti aktiivista viikkoa!

-J

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta