Onko väärin, jos treenaa myös ulkonäön takia?

Nykypäivänä tuntuu siltä, että on väärin, jos ajattelee ulkonäköään. Siis muutakin kuin omaa silmää miellyttävää meikkiä ja kivoja vaatteita. Eli sitä kroppaansa vaatteiden alla.
Fitness on leimattu jotenkin todella negatiiviseksi sanaksi, vaikkakaan siitä puhuttaessa ei mielestäni automaattisesti tarkoiteta kilpailemista fitness-lajeissa vaan terveellistä elämäntapaa. Elämäntapaa, johon kuuluu sekä liikunta että pääosin terveellinen syöminen. Hyvä ja energinen olo.
Mutta jos mainitsee sivulauseessa, että käyn salilla (”harrastan fitnesstä”) ja olis kiva saada vähän lisää massaa, katsotaan pitkin nenänvartta, että ai miks?! Itse voin sanoa ilman mitään häpeän tunnetta, että kyllä treenaan myös ulkonäön takia. Onko väärin, jos haluat näyttää ”paremmalta”? Täällä kuitenkin eletään vain kerran ja jos haluaa muuttaa itsessään jotain kohtaa, eikö sen kukin saisi tehdä? Keneltä se on pois, jos käyt treenaamassa, jotta saisit leveämmän selän tai timmimmän vatsan. Pyöreistä pakaroista puhumattakaan? Omapahan on kehosi, ei puolison tai naapurin hemmon. Sinun.
IMG_20150215_123956
Treenaan sekä ulkonäön että hyvän olon takia. Olisi hölmöä sanoa, että VAIN ulkonäön, koska se ei pidä paikkaansa. Liian monta vuotta olen kärsinyt erilaisista selkäkivuista. Niin fasettilukoista kuin issias-kivustakin. Mutta myös väsymyksestä ja stressistä. Kuntosalitreenaaminen on tuonut melko helpon avun näihin oireisiin.
Ja aika siistiä, että paremman fyysisen olon lisäksi sekä voimatasot että se lihasmassa ovat lähteneet kasvuun!
IMG_20150126_174411
Eli eikö me anneta jokaisen harrastaa sellaisia juttuja kuin kukin haluaa? Sellaisia juttuja, joista tulee onnelliseksi ja tyytyväiseksi? Ilman liikaa negatiivistamista 🙂
En halua tällä postauksella syyttää ketään, vaan lähinnä herätellä siihen, että ei se kuntosalilla treenaaminen, ”fitness”, ole yleensä vaarallista vaan saattaa jopa parantaa terveyttäsi ja elämänlaatuasi (tai sen kaverin, jonka touhuja ihmettelee)! Vaikkakin ehkä pyöreämmän pepun saattelemana 😉
Tack. Öitä!
<3:llä Jenna

jenna

4 vastausta artikkeliin “Onko väärin, jos treenaa myös ulkonäön takia?”

  1. Todellakin saa treenata myös ulkonäön takia, mutta musta tuntuu, että nykyään se menee monilla vaan ihan överiksi. Eihän se toki mulle kuulu, mutta ihan oikeesti jos vaikkapa sosiaalinen elämä jää treenejen takia vähiin tms, niin onko se sen arvoista. Tai jos yhden ylimääräisen leipäsiivun syöminen saa aikaan jäätävän morkkiksen, miettisin itse hetken, että tekeekö hommaa omaksi ilokseen vai itseä kurittaakseen. Toki ollaan kaikki erilaisia, arvostetaan ja halutaan elämältämme eri asioita, mutta mä itse vierastan vaikkapa fitnesskisatouhua (siis nimenomaan niitä kisahommia), koska sellanen ei vaan kuulu mun arvomaailmaan. En silti tuomitse ihmisiä ketkä niin haluavat tehdä, jos se tekee heidät onnelliseksi niin omapahan on asiansa 😀 Niin ja kuitenkin samaan aikaan tavoittelen itse vähän timmimpää olemusta, joten mikä tässä nyt sit on ok ja mikä ei 😀 Kohtuus kaikessa, sanoisin.

    Hyvä postaus, sai kyllä miettimään! (Ja sekava kommentti.)

  2. Hyvin samoilla linjoilla mennään Amanda! Kohtuus kaikessa. Sinänsä kisatouhut ymmärrän, jos ihminen sitä todellakin haluaa itsensä takia eikä sen takia "että kaikki muutkin". Mutta kunhan se dieetti ei jää liikaa päälle kisojen jälkeen. Eli terveys kuitenkin aina etusijalla. Ei ollut sekava kommentti! heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta