Painon muutos viimeisen 2 vuoden aikana – Mitä väliä?

Kerroin teille jossain vaiheessa, että aioin jättää sen vaa’alla käynnin melkein kokonaan ja keskittyä oleellisempiin asioihin. Siihen, että treenejä kuntosalilla kertyy se tavoitteeni mukaan 3 kpl viikkoon. Siihen, että syön säännöllisesti ja terveellisesti. Siihen, että löydän joka päivä hetken aikaa miehelleni ja koirilleni. Siihen, että menen aikaisin nukkumaan ja herään aamulla virkeänä.

No, pari viikkoa meni hieman kiireen keskellä ja laiminlöin oikeastaan jokaista edellä mainituista kohdista. Tällä viikolla on taas muistuteltu, miksi välillä on hyvä ottaa aikaa sille perheelle sekä itselleen. Käydä treenaamassa sekä salilla että koiran kanssa. Istua sohvalla ja kysyä siltä puolisolta Mitä kuuluu? sekä kuunnella vastaus kiinnostuneena eikä puhelinta samalla selaillen.

Miten tuo otsikko nyt sitten liittyy tähän hitusen rönsyilevänä alkaneeseen alustukseen? No siten, että ”valitettavasti” olen palannut viikkorytmissäni siihen, että käyn maanantai aamuisin vaa’alla. Miksi? Miksi en voinut pysyä siinä hyvässä suunnitelmassani olla tyytyväinen itseeni fiiliksien kautta, vaan tsekkaan edelleen painon joka viikko? No siksi, että ruokavaliotani muutettiin ja nyt seurataan, miten kroppa siihen reagoi. Lähteekö paino nousemaan vai laskemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuitenkin vaakaa katsoessani huomaan täysin erilaisen fiiliksen kuin aiemmin. Jos vaikkapa puoli vuottta sitten eränäänä maanantaina huomasin, että paino oli pudonnut viikossa vaikkapa 300 g, saatoin pettyä itseeni jonkin verran. Nykyään katson lukeman, mutta en ota siitä paineita suuntaan tai toiseen. Jos se on noussut, hyvä juttu! Jos se on laskenut, osaan laskea 1+1 ja huomata, että ei se paino sieltä nouse, jos ei viime viikolla käynyt salilla tai välttämättä aina sittenkään.

Eli vaakaa käytetään nyt ainakin alkuun, mutta vain siksi, että ruokavalion vaikutusta on helpompi seurata. Ei mulla ole mitään tarkkaa tavoitetta mitä haluan painaa tai montako kiloa lihasta esimerkiksi ensi kesään mennessä pitää olla tullut. Pääasia on siinä, että kehitystä tapahtuu, koska se pitää mielen virkeänä. Tätäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että voi hyvin ja jaksaa tehdä asioita.

Tässä kirjoittaessani taas unohdin tuon otsikon, jonka alle halusin alkaa juttua kirjoittaa. Kun nyt kerran vaa’asta on puhuttu, niin millainen se mun muutos nyt on siitä lähtien, kun lukemia aloin ylös kirjoittaa? Lähtötilanne 21.11.2013 oli 55,9 kg ja itseasiassa tän viikon keskiviikkona (unohdin maanantaina punnita! näin ”tärkeää” se mulle on 😉 ) 17.11.2015 60,5 kg. Muutosta on tullut + 4,6 kg ja tottakai saa olla tyytyväinen! InBody-mittauksen puolesta kyllä liputan edelleen ja harmittaa, että tänä syksynä en vielä ole mittausta läheltä löytänyt. InBody kun kertoo todella paljon paremmin kehonkoostumuksen kuin pelkkä kilolukema.

Niin muuten, mitä väliä sillä on olisiko mun paino tässä ajassa noussut 2 kg, 5 kg tai vaikka 10 kg? En usko että oikeastaan mitään 🙂 Asia olisi varmasti toisin, jos treenaisin vaikkapa kisoja silmällä pitäen, mutta kun täällä liikutaan vain omaksi iloksi, ei sillä ole niin merkitystä.

Mitä haluan tällä kirjoituksella sanoa, on se, että vaa’an lukemaa tärkeämpi on ehdottomasti se, miten voit niin henkisesti kuin fyysisestikin. Miten jaksat tehdä asioita arjessa ja kyllä se penkkipunnerrustuloskin melkein menee ohi tuossa oman kropan punnitsemisessa 😉 On ihan ok silloin tällöin käydä vaa’alla, mutta siitä ei kannata todellakaan ottaa minkäänlaista stressiä itselleen. Mieluummin käyttää muita mittauskeinoja!
Pus!
<3:llä Jenna

jenna

Yksi vastaus artikkeliin “Painon muutos viimeisen 2 vuoden aikana – Mitä väliä?”

  1. Osaatko heittää arviota että missä tahdissa painonnousu on ihan kohtuullista? Ja miten ihmeessä pään saa käännettyä niin että aidosti iloitsee suuremmasta vaakalukemasta?!

    Itse aloin tässä juuri tällä viikolla kriiseilemään omaa painoani joten tää postaus tuli kyllä oikein hyvään saumaan. Olen kyllä suunnitellut bulkkaavani talven yli ja tiedostan että lihas painaa enemmän kuin läski, mutta jotenkin sitä silti ei sisäistä kunnolla. Oon loppukesän-alkusyksyn syönyt vähän miten sattuu ja salikäynnitkin on ollut kuukautta kohti yhden (tai hyvänä kuuna kahden) käden sormilla laskettavissa ja tuon lusmuilun ajan paino on pyörinyt koko ajan 61-62-lukemissa salipäivän (ja mättöpäivän!) jälkeenkin, mutta nyt se perhana on noussut yli 63 kiloon vaikka en ole mielestäni edes syönyt normaalia enempää. Kreatiini toki varmaan saattaa vaikuttaa mutta kun en oo edes tehnyt mitään sen kummempia tankkauksia vaan lisännyt sitä vaan palautusjuoman sekaan. Jotenkin mielessä on semmoinen kauhuvisio että se lukema vaan nousee ja nousee ja kohta näytän joltain syöttöporsaalta vaikka järki sanookin että tämä on ihan ok 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta