Paljonko tienasit viime vuonna?

J:

Ah aina niin ihana päivä koitti jälleen eilen. Kansalliseksi kateuspäiväksikin jossain kalenterissa nimetty, eikä suotta. Some sekä uutiset eivät eilen muuta tihkuneetkaan kuin verotietoja. Joku tienasi enemmän kuin edellisenä vuonna, joku vähemmän. Joku tienasi todella paljon, siis niin paljon, että kateushan siinä monille iski! Eihän se nyt vaan käy, että joku tienaa enemmän kuin itse. Varmasti myös keskustelupalstat kävivät kuumana kaikenlaisesta spekulaatiosta.

Joopa joo. Itse yritin välttää näitä uutisia. Mutta haastavaahan se oli, koska luen paljon eri blogeja, joissa osassa tätä asiaa valotettiin ja osa bloggaajista kertoi tulonsa sen jälkeen, kun uutisjuttuja oli jo jonoksi asti samasta aiheesta sekä katson ja luen niitä uutisiakin. Onhan se ”mukavaa”, kun koko media ei hetkeen muusta puhukaan. Jäi taas yhden päivän ajan ne oikeat tapahtumat melko pimentoon.

Omia tulojaan monet eivät ulkopuolisille kerro ja se on mun mielestä enemmän kuin ok. Eihän suurin osa kerro esimerkiksi sairauksistaankaan. Jossain menee se yksityisyyden raja. Itse olen vetänyt jonkinlaiset rajat omalle ykstityisyydelleni, koska se on vaan fakta, että kaikkia asioita ei kaikkien tarvitse tietää, vaikka kuinka kiinnostaisi. Tulot ovat yksi asia, joista en keskustele kuin aivan lähimpien kanssa. Varmasti nämä tiedot saa sieltä verotoimistosta, jos kiinnostaa, mutta mua ei henkilökohtaisesti kiinnosta kenenkään muun tulot. Pääasia, että tulee toimeen sillä mitä saa, ja jos ei tällä hetkellä ole työpaikkaa, suosittelen miettimään ratkaisua siihen, jos elämäntilanne muuten sallii. Työ on kuitenkin pitkälti se, jolla tämäkin maa pyörii.

Huh! Onneksi on jo marraskuun toinen päivä ja taitaa nämäkin uutiset jäädä taas pian niiden oikeiden juttujen varjoon!

jennaa

2 vastausta artikkeliin “Paljonko tienasit viime vuonna?”

  1. Verotietojen julkisuuden puolesta puhuu se, että se mahdollistaa keskustelun palkkojen – ja toisaalta myös verotaakan jakautumisen – oikeudenmukaisuudesta. Toki somen ja iltapäivälehtien päivittelyssä voi olla kateuttakin mukana, mutta pitäisin avoimuutta yhteiskunnallisesti tärkeänä. Ei ole tarpeetonta päästä tarkastelemaan sitä, miten eri asemissa toimiville ihmisille maksetaan ja kuinka paljon eri tulo- ja varallisuusluokkien ihmiset osallistuvat yhteisten kulujemme hoitoon.

    • Toki on tärkeää tietää miten verotaakka jakautuu maksettavaksi. En tiedä kuinka tärkeää se vain on tehdä henkilötasolla. Järkevämpää ja oleellisempaa on seurata kuinka palkat kehittyvät kokonaisuuksina. AY-järjestöthän tätä tekevät jo nyt haastattelemalla palkkatutkimuksiin jäseniään, jonka seurauksena ihmiset tietävät paljonko suurinpiirtein ansiotasonsa on suurempaan otantaan suhteutettuna. Myöskin näkisin hyvänä seurata esim. kuinka ylimmän johdon palkkiot kehittyvät firman taloustilanteesta ja suuruudesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta