Parsaa ja muita vihreitä eli lisukereseptejä

Sateista ja sumuista huomenta! Onko muuallakin yhtä surkea keli kuin täällä etelässä? Mutta ei anneta sateiden häiritä 🙂 Itseasiassa sateella ulkona on ihanan happirikasta ja sen takia vaikka hyvä sää lenkkeilyyn. Pukeutumiskysymys vaan! Ja se ihana tuoksu, mikä on sateen jälkeen, mmm! Se mun pieni kuumeilu/lämpö oli kuin olikin sitten sellainen yhden illan (tai ehkä sen päivän) juttu. Lihakset oli kyllä aika tulehtuneet siitä lauantaista, joten ehkä kroppa koitti viestiä, että nyt on pakko levätä ja antaa kropalle aikaa parantua!

Ajattelin jakaa teille pari lisukereseptiä ja yhden alkupalareseptin (tai miksei sekin lisuke voi olla). Näin lauantaiaamuisin ainakin minä olen aina yhtä mietteissäni, että kun on se kanapaketti tuolla jääkaapissa, niin mitä niiden kanssa nyt sitten tekisin! Toki näitä voi syödä yhtälailla vaikka kunnon sisäfileen kera tai oikeastaan minkä tahansa kanssa 🙂

Kevätsipuli
No tämä nyt ei ehkä yllä reseptin tasolle vielä, mutta on aina niin ihanan raikas. Eli kevätsipulia käytän itse salaatissa ihan sellaisenaan, puoliksi tai 4 osaan suikaloituna, koosta riippuen. Mutta jos haluaa vähän hifistellä, niin käyttää kevätsipulisuikaleet pannulla n. 1 minuutin / puoli. Nam!

Alla kuva salaatista (ihan perus salaatti, kurkku + tomaatti), lisäksi kevätsipulia paistettuna ja kanafileitä kera vuohenjuuston! Vuohenjuuston päälle kannattaa muuten laittaa n. puoli ruokalusikallista hunajaa, ja käyttää ne hetken uunissa ennen tarjoilua!

Kesäkurpitsat uunissa
Tässä toinen erittäin helppo lisuke. Kesäkurpitsa viipaloidaan n. 1-1,5 cm siivuiksi (joo olen insinööri :P). Laitetaan uunivuokaan vähän oliiviöljyä, kesäkurpitsat vuokaan ja päälle merisuolaa (saa laittaa suht reippaasti, mustapippuria ja vielä uudestaan oliiviöljyä. Jos tykkäät valkosipulista, antaa se mukavan lisän eli joko ihan tuoretta valkosipulia murskattuna tai valkosipulijauhetta voi laitta oman maun mukaan myös! 
Vuoka uuniin 175 C ja annetaan olla about 30 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsojen pinnat ovat kullanruskeita. 

 

Parmesangratinoitu parsa 
Parsa on yksi mun ehdottomista suosikeista keväällä. Hyvin usein kaupasta tarttuu mukaan nippu parsaa! 
Tämäkin resepti on älyttömän helppo. Huuhtele parsat, leikkaa pois kovat ehkä vähän violetit osuudet parsojen tyvistä. Parsaa ei tarvitse kuoria näin kauden alussa, mutta mitä myöhemmälle mennään, alkaa parsoihinkin muodostua kuori, joka on hyvä raaputella pois. 
Laita esimerkiksi paistinpannulle muutama sentti vettä, suolaa ja 1 tl sokeria. Kyllä sokeria! Laita parsat veteen ja keitä pari kolme minuuttia, kunnes parsat ovat pehmentyneet, mutta eivät ole liian pehmeitä.  

Valuta parsoista vesi pois ja kuivaa paistinpannu. Raasta (tässäkin oman maun mukaan) n. 1,5 dl parmesanjuustoa. Paista parsoja voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin pinnalleen. 

 Seuraavassa voit valita: Ota parsat joko pois pannulta tai jätä pannulle (itse siirrän ne tarjoilulautaselle tässä vaiheessa). Ripottele parmesan parsojen päälle ja nauti!

Haluaisin mieluusti kuulla, mitä piditte! Ja jos teillä on muita lisukevinkkejä 🙂 
Kommenttia voi jättää alla olevaan kommenttiboxiin, linkki aina näiden postausten alla ”Ei kommentteja” tai ” xx kommenttia”, sitä klikkaamalla pääset kirjoittamaan oman viestisi ja anonyyminäkin saa nyt kirjoittaa 🙂 Eli ei tarvitse rekisteröityä mihinkään palveluun, jos ei halua!
Niin, jos haluatte enemmänkin seurata mun höpöttelyjä, on yksi helppo keino tuo olla blogin lukija! Eli klikkaat tuolta oikeasta sivupalkista ”Liity tähän sivustoon” 🙂 Voit myös liittyä muidenkin (blogger-blogien) lukijaksi, jolloin saat listan seuraamistasi blogeista ja niiden uusimmista päivityksistä! näppärää 🙂
Makoisaa lauantaita! Tämä tyttö lähtee pian treenaamaan Märskyyn Monnan valvovan silmän alle (monnatreenaa.fitfashion.fi) ja huomenna mennäänkin kannustamaan Kulttuuritalolle fitness-kilpailijoita 🙂
<3 Jenna
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta