Perjantain illallinen & keväinen resepti

Välillä on kiva syödä vähän paremmin. Tykkään, että ruokaan panostetaan niin arkena kuin viikonloppuisinkin, mutta mitään gourmet-ruokaa täällä ei kyllä syödä kovinkaan usein. Se, että ruuan tekee itse hyvistä, terveellisistä raaka-aineista, on jo sitä panostamista.
Tänään oli myös vähän aihetta juhlaan, sillä Ivan on taas kunnossa! Eilinen sydänulta meni hyvin, pieni sivuääni siellä on, mutta ei mitään vakavaa. Ihan normaalia vanhemmille koirille. Lisäksi tämän päivän hammashoito meni myös hyvin ja nyt on suu taas kunnossa herralla 🙂
Eli juhlan kunniaksi hieman parempaa ruokaa! Tottakai! Odotan kevättä aina innolla, sillä silloin koittaa myös parsakausi. Nam! Tänään nappasin pari nippua parsaa mukaan kaupasta ja mies bongasi lihatiskiltä naudan ulkofilepihvit. Ei tarvitse miettiä, että saiko aterialta riittävästi sitä prostkua, kun veti tuon 200 g pihvin 😉
Pihvin paistamiseen en anna ohjeita, koska en ole siinä kovinkaan hyvä, mutta parsat osaan kyllä valmistaa!
Keväiset parsat
Lisukkeeksi tai sellaisenaan (2-4 annosta)
2 nippua parsaa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
voita tai margariinia paistamiseen
parmesanjuustoa 2 dl raastettuna
SONY DSC
Huuhtele parsat. Kuori tarvittaessa. Parsakauden alussa parsa on yleensä sellainen, että siihen ei ole muodostunut vielä kovempaa kuorta, joten myöskään kuorimista ei tarvita. Leikkaa puumaiset/violetit tyvet pois.
SONY DSC
Keitä parsoja suolalla & sokerilla maustetulla vedellä 2-3 minuuttia, kunnes ovat hieman pehmenneet. Korkeareunainen paistinpannu on muuten näppärä parsojen keittoon!SONY DSC
Valuta vesi pois. Paista voissa tai margariinissa kunnes parsat ovat kauniin värisiä.SONY DSC
Asettele tarjoiluastialle ja ripottele päälle parmesanraastetta. Halutessasi voit vielä hetken käyttää parsoja uunissa, jotta juustokin saa hieman väriä!
SONY DSC
Herkuttele vaikka hyvän pihvin & salaatin kanssa!
SONY DSC
SONY DSCIhanaa viikonlopun alkua,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta