Perjantain jalkatreeni lelupainoineen

Jotta vuoden lopussa nousisi 200 kiloa maasta, olisi hyvä treenata tätä tavoitetta varten. Alla treeni jonka tein toissapäivänä:

1. Kyykky:

Lämmittely tangolla ja nilkan liikkuvuuden parantamista kuminauhavenytyksellä:

Tämän jälkeen sarjat:

2 x 8 (60 kg)

8 x 70 kg

6 x 80 kg

5 x 80 kg

Olen aikaisemmin tehnyt kyykkyä low bar-asennolla melko etukenossa, mutta nyt olen tarkoituksella vaihtanut high bar-kyykkyyn, niin että asento on pystympi ja liike ottaa enemmän etureisiin. Myös sarjapainot ovat pienemmät kuin low bar-asennossa, koska pitää opetelle tekemään liike ”uudelleen”, mutta kehitystä tulee pikkuhiljaa.

2. Mave:

2 x 10 (60kg) lämmittelynä

4 x 5 (100 kg). Tein tämän liikkeen hitaasti nostaen ja laskien, jotta tanko ei tömähdä maahan, vaan se lasketaan hallitusti alas. Liike lähtee liikkeelle pysähdyksestä eli painot ovat maassa kokonaan. Luonnollisesti liike on tällöin paljon raskaampi kuin jos painot tömäyttäisi maahan ja ottaisi vauhtia uuteen toistoon. Mavea tehdessä on hyvä välillä vaihdella nostotyyliä.

3. SJMV yhdellä jalalla:

Tasapainoni on olematon, joten suurin asia oli pysyä pystyssä liikettä tehdessä. Tein kaksi sarjaa pelkällä tangolla koittaen hakea tasapainon kohdilleen. Tämän jälkeen tein kaksi sarjaa 30 kg:lla. Tämäkään ei mitenkään hirveän raskaalta tuntunut, joten tasapainon kehittyessä voisi laittaa ensi kerralla lisää painoa kehiin.

4. Sissikyykky

4 x 10 omalla painolla

Raskas liike etureisille. Ei lisättävää.

-A

Anssi Aarnio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta