Pirteänä syksyyn, onko se mahdollista?

Se on taas täällä. Syksy ja pimeä aika. No, kesä oli ihana. Pitkä ja lämmin, mutta eikö syksystäkin voi nauttia? Vai tuleeko se kaamosmasennus tai -väsymys ihan automaattisesti? Jos viime vuosina olet kärsinyt tästä kyseisestä ”kaamosmasennuksesta”, oletko miettinyt mistä se voisi johtua? 

Olen ollut väsynyt ties kuinka monta syksyä. Ja talveakin. Ehkä myös keväisin. Mutta tämä oli lähinnä opiskeluaikaan. Taas aikaan ennen kuin tajusin alkaa pitää itsestäni huolta! Väsymys huonosti nukutun yön jälkeen on ihan normaalia, mutta se, että olet koko ajan, vuorokauden ja viikon jokainen hetki väsynyt, ei sitten olekaan enään niin mukavaa. Saatikka terveellistäkään. 

Miten ihmeessä sitten nykyisin pysyn virkeänä ja pirteänä? Vastaus on ehkä liiankin helppo. Syön terveellisesti ja riittävästi. Juon vettä riittävästi. Ja liikun! 
Lähes jokainen päivä töistä hieman nuutuneena kotiin tullessa lähden koirien kanssa ulos. Kävellään yleensä juuri päivällä se pidempi lenkki. Näin mieli ja keho rentoutuu ja vastaanottaa ihan uutta energiaa pitkän päivän jälkeen. Opiskeluaikana juuri tätä nuutunutta ja väsynyttä fiilistä koitin parantaa sillä, että kävin kaupasta hakemassa suklaapatukan tai juotavan jugurtin. Eli annoin kropalleni sokeria, joka nostaa hetkellisesti veren insuliinitason ylös, mutta valitettavasti laskee sen yhtä nopeasti alas. Tästä ei siis apua väsymyksen parantamiseen ollut. Myös aamuisin raikas ulkoilma piristää kummasti!

Kun syö terveellisesti säännöllisin väliajoin, ei nälkä ehdi yllättää eikä näin päivälläkään ala väsyttää. Myös se veren insuliinitaso pysyy tasaisena koko päivän ja fiilis on ihanan fressi koko ajan 🙂 
Liikunta puolestaan saa ne hyvänolonhormoonit jylläämään ja piristämään kummasti oloa! Eli jos väsyttää, lähde mieluummin vaikka lenkille tai salille kuin että turvautuisit siihen erittäin huonoksi todettuun suklaapatukkavaihtoehtoon.
Ja muista myös levätä. Levon aikana erittyy kasvuhormonia, joten ”lihakset kasvavat levossa”, kuona-aineet poistuvat ja energiaa varastoituu. Myös aivot saavat levon aikana palautua. 
Pirteää syksyä ihanat,
<3 Jenna
P.S. Tykkäsittekö mun ekasta videopostauksesta eilen? 🙂 
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta