Pitääkö kaikkien olla tikissä?

kohta_kunnossa kohta_kunnossa2
Ehkä hieman lievenemään päin taitaa olla fitness-buumi, mutta silti edelleen (ja varmasti hamaan tappiin saakka) some ja lehdet pursuavat neuvoja siihen kuinka saavutetaan se täydellinen kesäkunto kolmessa kuukaudessa tai kuinka laihdutetaan 5 kg aivan huomaamatta.
Laihduttaminen on varmasti ainakin osalle naisista yksi ikuisuusprojekteista. Kokeillaan erilaisia dieettejä ja poppakonsteja, saatetaan välillä sortua herkutteluun ja kokeillaan taas jotain uutta ja trendikästä. Tottakai moni onnistuu tavoitteissaan ja löytää uuden elämäntavan ja kevyemmän olon.
Jotenkin tuntuu vähän siltä, että sitä, että pitäisi olla tikissä ja vatsapalojen näkyä yötä päivää tuputetaan välillä vähän liikaa. Kun riittävän kauan tällaisia viestejä saa päähänsä, alkaa helposti stressaamaan omasta kehostaan ja ulkonäöstään (been there, done that ja nykyään osaan toivottavasti ottaa jo vähän rennommin!). Tärkeintä olisikin muistaa mielestäni ensisijaisesti olla tyytyväinen omaan itseensä juuri nyt. Jos tuntuu siltä, että voisi olla vaikkapa hieman voimakkaampi, hoikempi tai omaavansa vaikkapa paremman liikkuvuuden, kannattaa toki lähteä tavoittelemaan unelmiansa, mutta ilman turhanpäiväistä stressiä siitä, koska vaikkapa tavoitteen pitää olla saavutettu.
Parasta on, kun löytää itselleen sopivan tavan olla ja elää 🙂 Toivon, että jokaisella tämä tapa sisältäisi sekä liikuntaa, sellaista, josta nauttii ja jota lähtee mielellään tekemään, että ainakin suurimmaksi osaksi myös terveellisen ruokavalion.
Rennolla otteella kohti kesää!
<3:llä Jenna
Kohta kunnossa myös Facebookissa sekä Instagramissa! 

jenna

4 vastausta artikkeliin “Pitääkö kaikkien olla tikissä?”

  1. Olen samaa mieltä, nykysin kun tuntuu olevan enemmän velvollisuus kuin oma tahto olla hyvässä kunnossa. Se hyvä kunto ja pienempi minä on se mitä melkein jokainen vastaantulija nykypäivänä tavoittelee tai ainakin ajattelee, että olisi kiva olla hoikempi ja timmimpi. Hyvä postaus ja mukavaa kevättä sulle! 🙂

  2. Eihän tämä kovin monen vaihtoehdon välillä valintaa ole. Jos et liiku säännöllisesti ja ruokavaliokin on enemmän mitä sattuu kuin mietittyä, sitten olet sen näköinen. Jos taas nuo pari asiaa saa arkeen sisällytettyä, on tulos toinen. Ensimmäinen vaihtoehto on se helpompi ja siksi niin valitettavan paljon yleisempi näky.

  3. Näinhän se tuntuu olevan! Jokaisella meillä on kuitenkin vain yksi keho ja jos terveyden puolesta se on kunnossa, niin mikäs siinä ollessa 🙂 Ehkäpä enemmän kannattaisikin keskittyä terveys-näkökulmaan sen sijaan, että stressaisi siitä, miltä sitä "pitäisi' näyttää.

    Ihanaa kevättä sinnekin!

  4. Oikeassa olet. Mun pointti tekstissä olikin, että jos elämäntavat ovat muuten suhteellisen terveelliset, ei siitä ulkonäöstä pitäisi niin stressata vaan antaa kropan muuttua siinä sivussa, jos on muuttuakseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta